4 Ekim 2011 Salı

BDP'ye Siyasi İnfaz Operasyonu: 6 İlde 123 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul, Diyarbakır, Batman, Ankara, Derik ve Kurtalan "KCK" adı altında çok sayıda eve düzenlenen baskınlarda, aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız, Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel’ın de bulunduğu 123 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da "KCK operasyonu" adı altında düzenlenen ev baskınlarında şu ana kadar yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında BDP'li belediye başkanları, BDP il yöneticileri, BDP Kadın Meclisi ve Kent Meclisi üyeleri bulunuyor. Mardin ile çevre illerde de düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan kişilerin Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: Derik Belediye Başkanı ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Çağlar Demirel, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin, Amed Kent Meclisi Sözcüsü Zübeyde Zümrüt, BDP Kadın Meclisi'nden Fatma Kaşan, BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Aksünger, İl Yöneticileri Ahmet İlan, Nesip Gültekin, Mehmet Güzel ile eski İl Yöneticisi Resul Erkaplan, Dr. İlhan Diken, Abdurahim Sertbaş, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Ali Alkan, soyadı öğrenilemeyen TUHADFED çalışanı Derviş, BDP üyeleri Ahmet Yerlikaya, Necla Korkmaz, Azadiya Welat Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni ve gazetenin yazarı Tayyip Temel.

MİLLETVEKİLİNİN EVİNE BASKIN

Öte yandan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın Diyarbakır'daki evine de baskın düzenlendiği, ancak kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA 80 GÖZALTI

İstanbul'da sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, çok sayıda eve eş zamanlı baskınlar düzenlendi. "KCK" adı altında Kürt yöneticileri hedef alan operasyonlar Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde yoğunlaştı. Ulaşılan bilgiye göre, aralarında BDP PM üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve Kürtlere ait kurum yöneticilerinin de bulunduğu 83 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda evler didik didik aranırken, gözaltına alınanlar Aksray Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANF’ye konuşan BDP İstanbul İl Başkanı Avukat Hüseyin Çalışır, şu anda kadar 80 kişinin gözaltında alındığını söyledi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan bazı BDP'li yönetici ve kurum başkanlarının isimleri şöyle:

BDP PM üyeleri Hülya Yer, Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Deniz Zarakolu, BDP İstanbul İl yöneticileri Dursun Yıldız, Aydemir Anlı, Mehmet Kaymaz, Nural Doğan, BDP Bahçelievler İlçe Başkanı Faruk Tur, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Arif Yılmaz, Arnavutköy İlçe Başkanı Galip Ateş, Sancaktepe İlçe Başkanı Çiçek Arınç, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Mergen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Hikmet Kaymaz ve YAKAY-DER Yöneticisi Kemal Aydın.

BATMAN, DERİK VE KURTALAN’DA 3 GÖZALTI


Batman'da Zin Parkı'nda DTK Batman Sözcüsü Osman Akdağ sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde Belediye Meclisi bağımsız üyesi Mehmet Koyuncu da gözaltına alındı. Mardin'in Derik İlçesi'nde ise, Derik Belediye Başkanı ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Çağlar Demirel gözaltına alındı. 3 kişinin de Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

ANKARA’DA 1 GÖZALTI

Ankara'da ise, BDP Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız, evine yapılan polis baskını ile gözaltına alındı. BDP çalışanı Mahmut Polat'ın da evine baskın düzenlendi.

Hiç yorum yok: