8 Ekim 2011 Cumartesi

BDP: AKP Medyası Suçüstü Yakalandı


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile bugün yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yapan BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Idris Baluken, AKP medyasının suçüstü yakalandığını belirterek, “Söz konusu gazeteler adeta AKP’nin resmi yayın organlarıdır” dedi.

BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Idris Baluken, Yeni Şafak, Zaman ve Bugün gazetelerinin manşetlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilgili verilen haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Baluken, açıklamasında, bugünkü Yeni Şafak, Zaman ve Bugün gazetelerinin manşetlerinde, Star ve Haber Türk gazetelerinin ise iç sayfalarında yer alan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ile ilgili haberlerin yeni bir saldırının işareti olduğuna dikkat çekerek, “AKP Medyası suçüstü yakalandı. Sayın Baydemir’in partimizin MYK kararıyla kurduğu Yerel Yönetimler Bürosu’nun önünde, yanında bulunan korumalarıyla çekilen fotoğraf, ‘Baydemir’in şoke eden kareleri’ başlığıyla gazetelerin ilk sayfasında yer alıyor. Böylece 2009’da açılan dava yeniden ısıtılıp gündeme getiriliyor, o davada yer alan kimi iddialar da bu fotoğrafla bu dört gazete tarafından sözüm ona kanıtlanıyor” diye belirtti.

‘BAYDEMİR HEDEF GÖSTERİLİYOR’

Baluken, adı geçen gazetelerin AKP’nin resmi yayın organı gibi çalıştığına işaret ederek, “AKP medyası bu fotoğrafı manşet haber olarak sunup, suçüstü yakalanmıştır. Yapılanlar çok açık; AKP Genel Merkezi listeyi belirliyor, AKP medyası kamuoyunu hazırlıyor, AKP polisi gözaltına alıyor, AKP savcıları da tutukluyor. Şimdi belli ki hedefte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Baydemir var” diye kaydetti. Bu tarz içerikli haber yapanların yolunun Türkiye’yi demokrasiye, kardeşliğe ve barışa götürecek yol olmadığını kaydeden Baluken, “Belediye başkanlarımızdan, siyasetçilerimizden ve Osman Baydemir’den elinizi çekin!” dedi.

Hiç yorum yok: