6 Ekim 2011 Perşembe

Bask Bağımsız Sol Partisi: Kürtleri Rahat Bırakın!

Kürtlere yönelik siyasi operasyonlara dünyadaki çeşitli hareketlerden de tepki geliyor. Bask Abertzale solu da gözaltı ve tutuklama operasyonlarını kınadı.

Bask Bağımsız Sol Partisi, Türk yetkililer tarafından Kürtleri hedef alan operasyonları sert bir dille eleştirerek, "Gözaltına alınanların büyük bir çoğunluğu milletvekilleri, yerel yöneticiler, parti yöneticileri ve üyelerinden oluşuyor. Bu tür operasyonlar, medeni ve siyasi haklara saygıya tamamen aykırıdır” değerlendirmesinde bulundu.

BDP-Blok'un son seçimlerde 36 milletvekili çıkardığına işaret edilen açıklamada, bu gücün Kürt halkının demokratik haklarının tanınması için bir barış planının gerçekleşmesini hedeflediği kaydedildi.

TÜRK DEVLETİNE ÇAĞRI

Buna rağmen devletin yaklaşımını kınayan Bask Bağımsız Sol Partisi, "Türk devletinin bu çatışma ortamına demokratik bir çözüm bulmaya niyetinin olmadığı bu operasyonlarla açık bir şekilde görüldü" dedi ve ekledi: "Bask siyasi hareketi Ankara’yı 'Kürt halkına yönelik bütün insan hakları ihlalleri ve toplu gözaltılara son vermeye çağırıyor."

Hiç yorum yok: