18 Ekim 2011 Salı

Altan Tan: Dava Hukuksuz, Duruşmaya Katılmayacağım

Hakkında Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen "duruşmaya polis zoru ile getirilme" kararına tepki gösteren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, haklarında hukuk ile alakası olmayan davalar açıldığını bu nedenle duruşmaya katılmayacağını vurguladı.

Hakkında farklı tarihlerde yapmış olduğu 3 farklı konuşma nedeniyle Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve önceki gün görülen duruşmaya katılmadığı için mahkeme tarafından duruşmaya "polis zoru" ile getirilmesine karar verilen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP'li milletvekilleri olarak duruşmalara katılmama kararı aldıklarını söyledi. "Kesinlikle duruşmaya gitmeyeceğim. Hiç bir arkadaşım da gitmeyecek" diyen Tan, aynı durumda olan bir çok milletvekilinin olduğunu söyledi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi ile savcı Ahmet Karaca'nın sistemli olarak hukuku kendi siyasi görüşlerine alet ettiklerini ifade eden Tan, "Hukuk ile alakası olmayan davalar açıyorlar. Ben Ahmet Karaca'ya kendi makamında 'Bak bu davayı açma! Yarın mahkum olacaksın; Kenan Evren gibi sokağa çıkamayacaksın! Utanacaksın' dedim. Dinlemedi. Hukuku siyasete alet edenler yarın demokratik bir Türkiye'de utançlarından sokaklarda gezemeyecekler" diye konuştu.

Hiç yorum yok: