4 Ekim 2011 Salı

AKP’li Ajanlar Güney Kürdistan’da Cirit Atıyor


Güney Kürdistan şehirlerinin tamamına çeşitli görünümler adı altında yerleşen AKP’ye bağlı 2 bin civarındaki sivil ve askeri Türk ajanları...

Türkiye’de iktidarı ele geçiren AKP cuntası, bir taraftan Kürdistan ve Türkiye şehirlerinde,  Kürt siyasetçilere yönelik siyasi soykırım operasyonlarını sürdürürken diğer taraftan Kürdistan dağlarında HPG gerillalarına karşı paralı-özel ordusu ile imha operasyonları düzenliyor.

Kürtlere karşı içerde yürütülen imha operasyonları, “sınır ötesi” adı verilen Güney Kürdistan’ın işgal edileceği operasyon hazırlıklarıyla devam ettirilmek istenmektedir. Bu amaçla Güney Kürdistan şehirlerinin tamamına çeşitli görünümler adı altında yerleşen AKP’ye bağlı 2 bin civarındaki sivil ve askeri Türk ajanları, “işgal operasyonu” için istihbarat çalışmaları yürütüyor.

Son dönemde Türk istihbaratına bağlı ajanların Çarqurne, Ranya, Sengeser, Qeladize ve Koye alanlarında istihbarat faaliyetlerini artırdığı, buradaki gizli binalarına yeni elemanlar alınırken alandaki inşaatlarda da “işçi” görünümü altında ajanlar faaliyet yürütüyor.

Medya savunma alanları dışındaki şehirlere yerleşen Türk istihbarat elemanları, buralarda PKK’ye karşı KDP ve YNK’nin desteğini alabilmek için yoğun faaliyetlerde yürütüyorlar.

 7 - 10 Eylül günlerinde sivil giyimli 3 Türk istihbarat subayı Süleymaniye ve Hewler’de çeşitli parti temsilcileri ile bazı gizli temaslarda bulundu.

Özellikle PKK’ye karşı istihbarat faaliyetlerinin merkezi durumuna gelen AKP’nin Hewler konsolosluğunun, Medya Savunma Alanlarına yönelik Türk savaş uçaklarının başlattığı hava saldırılarının hemen öncesinde, Türk istihbaratıyla çalışan tüm kişi ve kurumlara, “PKK’nin yönelim ve saldırılarına karşı tedbir ve önlem almaları” konulu bir uyarı yazısı gönderdiği iddia ediliyor.
AKP’nin Hewler konsolosluğunun açılması başına AKP yandaşı-Gülen Cemaatinin gönüldaşı Aydın Selcen’in getirilmesi ardından, geçmiş yıllarda Türk ordusundan “irticacı” oldukları gerekçesiyle atılan bazı asker ve subayların, Güney Kürdistan’daki Gülen cemaati okul ve kurumlarında çeşitli görevlere getirildiği söyleniyor.

Goran Akreyi

Hiç yorum yok: