18 Ekim 2011 Salı

AKP Terörü Sürüyor: Bugünkü Gözaltı Sayısı 78 'e Çıktı

AKP hükümetinin BDP ve sivil toplum örgütlerine başlattığı siyasi operasyonlar kapsamında bugün Aydın, Muğla, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Mersin ve Ankara’da en az 78 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında BDP Aydın İl Başkanı Necmettin Uçar, belediye başkan yardımcıları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda öğrenci bulunuyor.

MARDİN’DE 23 GÖZALTI


Mardin merkez, Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde sabaha karşı yapılan baskınlarda şu ana kadar 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında BDP il başkanı, eski il başkanları, belediye başkan yardımcıları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile Eğitim Sen üyeleri var.

Mardin merkez, Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde sabaha karşı evlere yapılan baskınlarda şu ana kadar 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında belediye başkan yardımcıları, BDP İl başkanı ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu kişilerin evlerine yapılan baskınlarda, evlerin didik didik arandığı ve dağıtıldığı bildirildi. Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan'ın kapısı kırılarak evine baskın düzenlendi.

Gözaltına alınan 23 kişinin isimleri şöyle: BDP Mardin İl Başkanı Tarık Acay, İl Saymanı Bedi İçen, İl Genel Meclis üyeleri Tahir Adal, Mehmet Tahir Belek, Rıdvan Tarhan, Kızıltepe Belediye Meclis üyeleri Osman Akkoyun, Adil Başaran, Şükran Akkoyun, Hamit Turan, BDP İl eski yöneticisi Faize Aksoy, Nusaybin eski Belediye Başkanı ve Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Tanhan, eski İl Genel Meclis Üyesi Emine Damar, BDP İl eski Başkan Yardımcısı Veysi Parıltı, BDP eski İl Başkanı Ali Aslan, BDP üyeleri Orhan Ablak, Gülsen Yıldız, Nusaybin Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan, Eğitim Sen eski Şube Başkanı Doğan Angay, Eğitim Sen üyesi Hamdullah Yıldırım, DEHAP eski il Başkanı Cemal Veske, Seyfettin Yavuz, Mazıdağı Belediye Meclis Üyesi Ali Özkan.

KIZILTEPE’DE 7 KÖYLÜ DE GÖZALTINA ALINDI

Ayrıca Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Uzunkaya (Biloka) Köyü kırsalında 16 Ekim gecesi başlatılan askeri operasyon hala devam ederken, askerler Uzunkaya Köyü'ne de baskın düzenledi. Köyde yapılan ev baskınları sonucu Alattin Aygün, Aydın Aygün, Resul Aygün, Sait Aygün, Nejmetin Bozan, Ferat Elatmış ve eşi Jandarma İlçe Komutanlığı'na getirildi.

URFA’DA 16 GÖZALTI


Urfa’da da polisler sabaha karşı Urfa Kültür ve Sanat Merkezi ve bazı evlere baskın düzenledi. Polislerin evleri darmadağın ettiği baskının ardından en az 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Harran Üniversitesi öğrencileri Ebubekir Doğan, Hanım Tutal, Zeynal Kaya, Taha Uçkan, Metin Özkan, Lise öğrencileri M.C.F. (15), A.T. (17), ile Fadıl Sarıtuğ ve Cezair Günbatı isimli bir kişi bulunurken, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

MUĞLA’DA 13 GÖZALTI

Muğla'da ise dün başlayan gözaltılar bugün de devam etti. Sabah saatlerinde öğrenci evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan öğrenci sayısı 13'e çıktı. Mardin, Diyarbakır ve Tatvan'da gözaltına alınan öğrenciler de Muğla'ya getirildi. Gözaltına alınan öğrencilerden 12'sinin isimleri şöyle: "İsmail Polat, Selman İçmen, Dilek Zengin, Seda Aydın, Berna Çelebi, Zafer Altürk, Vecdi Çoban, Ahmet Dündar Eren, Ömer Filitoğlu, Sefa Özkan, Yasemin Elit ve Baki Kurt."

AYDIN’DA 12 GÖZALTI


Aydın’da sabahın erken saatlerinde polisler birçok eve baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramaların ardından BDP Aydın İl Başkanı Necmettin Uçar'ın da aralarında bulunduğu en az 12 kişi gözaltına alındı. Evlerde bulunan birçok kitap, gazete ve bilgisayarlara el konulurken, gözaltına alınanlar Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MERSİN’DE EVLERE BASKIN


Mersin'de aralarında İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akyol, BDP üyesi ve çalışanı Gülistan Güler ve Emine Kocadağ'ın da bulunduğu 4 kişi, dün akşam BDP Mezit ilçe binasından çıktıkları sırada gözlatına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen BDP'lilerin, Mersin Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi.

DİYARBAKIR’DA 2 BELEDİYE ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi'nde çalışan 2 temizlik işçisinin dün polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Öğle arasında yemeğe giderken gözaltına alındıkları öğrenilen Bayram Arı ile Uğur Topuz adlı işçiler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Bayram ile Topuz'un emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

ANKARA’DA İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU GÖZALTINA ALINDI

İHD Siirt Şube Sekreteri Zana Aksu'nun Ankara Ulus İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evine sabah saatlerinde baskın yapıldı. Evde yapılan aramanın ardından Aksu gözaltına alındı. Aynı zaman Aydın'da üniversite öğrencisi olan Aksu, kentte başlatılan gözaltı operasyonu kapsamında Aydın'a götürüldüğü belirtildi.

İHD: GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

İHD tarafından yapılan yazılı açıklamada, İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması için çalışma yürütenlere yönelik uygulanan baskıların devam ettiği belirtilirken, uzun bir süredir her operasyon ve yapılan her demokratik etkinlik sonunda insan hakları savunucularının da gözaltına alınıp tutuklanmasının kaygılara yol açtığı kaydedildi. Açıklamada, "Artık ülkemizde muhalif kesimlere dönük mazereti hazır bir argüman haline gelen ve iktidar odaklarının elden bırakmadıkları KCK adı altındaki siyasi soykırım operasyonlarına son verilmeli" denilerek, gözaltına alınan Aksu'nun ve gözaltına alınan öğrencilerin de derhal serbest bırakılması istendi.

BU KADAR GÖZALTI VE TUTUKLAMA DİKTATÖRLÜKLERDE YOK

Türk hükümetinin harekete geçirdiği polis ve yargı diktatör ve otoriter rejimleri bile geride bıraktı. Sadece son altı ay içerisinde 4500 dolayında kişi gözaltına alınırken tutuklananların sayısı 1600’ü geçti.

CEZAEVLERİNDE YER AÇILIYOR

AKP hükümeti bir yandan Kürt avı yürütürken diğer yandan da bölgedeki cezaevlerinde yeni tutuklamalar için yer açıyor. Son aylarda yüzlerce siyasi tutsak özellikle Karadeniz bölgesindeki cezaevlerine sürgün edildi. En son bugün gelen habere göre Batman'da 18 tutuklunun sürgün haberinin ardından Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'nde de 20 tutuklu Karadeniz'deki çeşitli cezaevlerine sürgün edildi. AKP’nin 2002’de iktidara gelmesinden bu yana cezaevlerindeki tutukluların sayısı ikiye katlanarak 120 bine ulaştı.

Hiç yorum yok: