20 Ekim 2011 Perşembe

200 Gerillaya Karşı 22 Bin Askerle Operasyon

Türk Genelkurmay Başkanlığı Çukurca saldırısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada 22 tabur askerle operasyon başlatıldığını duyurdu. Genelkurmay Çukurca saldırısında 3 HPG gerillanın yaşamını yitirdiğini açıklarken, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen 200 kadar gerillaya karşılık 22 tabur yani 22 binden fazla askerle operasyon yapıldığını, operasyonlarda sınır içinde ve sınır ötesinde F-16 ve F4 savaş uçaklarının da bölgeyi bombaladığını doğruladı.

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Çukurca’daki eylemlere ilişkin şu bilgileri verdi: ''19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çukurca yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eş zamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.”

3 GERİLLA CENAZESİ VAR

Genelkurmay’a göre 24 asker öldü, 18’i yaralandı. Türk medyası çatışmalarda 21 gerillanın hayatını kaybettiğini ileri sürerken, Genelkurmay sadece 3 gerilla cenazesinin olduğunu bildirdi. Açıklamada şunlar belirtildi: “Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde Keklikkayası Tepe üs bölgesinde iki, Asayiş Tepe'de bir olmak üzere toplam üç terörist, bir Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı,15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, sekiz adet el telsizi, üç adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının (ölü ve yaralı) daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.”

HPG yaptığı açıklamada 5 gerillanın hayatını kaybettiğini duyurmuş, Türk ordusunun ölü ve yaralılarının toplamının 100’e yakın olduğunu bildirmişti. Gerillaların ayrıca 21 asker silahına el koyduğu belirtilmişti.

Genelkurmay açıklamasında, “Gelişmeler üzerine yurt içi ve yurt dışında tespit edilen hedefler hava ve kara ateş destek vasıtaları ile gün boyu ateş altına alınmıştır. Faaliyet halen devam etmektedir” dedi.

Genelkurmay açıklamasında sınır için ve sınır ötesinde hava desteklik operasyon başlatıldığını da belirtti: “Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır. “

22 tabur yaklaşık 20 bini aşkın askeri ifade ediyor.

Hiç yorum yok: