21 Eylül 2011 Çarşamba

TÜSİAD: 'BDP’siz Anayasa Olmaz'

TÜSİAD  Başkanı Ümit Boyner, BDP’lilerin olmadığı bir anayasa çalışmasının sekteye uğrayacağı uyarısında bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Boyner, “BDP’li milletvekilleri Meclis’e gelmezse yeni anayasa yapım süreci mutlaka sekteye uğrar. Bu hassasiyetin altını çiziyoruz” diye konuştu.
 

TÜSİAD: BDP’siz anayasa olmaz

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, BDP’li milletvekillerinin Meclis’e kayıt yaptırmamasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasa çalışmaları çerçevesinde gelişen sürece katkı vereceklerini kaydeden Boyner, BDP’nin Meclis’i boykot etmesine ilişkin soruları da seçilmişlerin Meclis’te olması gerektiği şeklinde cevapladı.


Anayasa sekteye uğrar


“BDP’li milletvekillerinin 1 Ekim’de Meclis’e gelmelerini bekliyoruz” diyen Boyner şöyle konuştu: “Yoksa yeni anayasa yapım süreci mutlaka sekteye uğrar, iyi olmaz. Çünkü yasamanın yapılacağı yer TBMM’dir. Bizler de oylarımızı, ‘bizi temsil etsinler’ diye veriyoruz siyasi partilere. Biz de TÜSİAD olarak, bu hassasiyetin altını çiziyoruz. Meclis’e gelmeme kararlarına neden olan sorunların da çözüm yeri Meclis’tir. Meclis’in dışında çözüm pek gerçekçi değil. Ümit ediyorum ki 1 Ekim’de Meclis eksiksiz olarak toplanır.”


Hakimlere çağrı


Bir soru üzerine illerde yapılan HSYK toplantılarında Türk Ceza Kanunu’nun, “mağdurun tecavüzcüsüyle evlenmesini” içeren 434. maddesine dönüşle ilgili görüş bildirildiğine dair bazı haberler yer aldığını anımsatan Boyner, bu konuda hassas olduklarını belirtti. Türk Ceza Kanunu’nun kadın hakları örgütlerinin de önemli katkılarıyla, kadınlarla ilgili hükümlerde olumlu değişiklikler yapan temel bir kanun olduğunu söyleyen Boyner, “Kadının özgürlüğü ve temel haklarının korunması sadece yasalarımızda değil uygulamada da esas olmalı. Bu anlamda, yasaların uygulayıcısı olan hakim ve savcılarımızın da bu anlayışa uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Zaman zaman sistemi geriye götürebilecek önerilerin gündeme gelmesi, bir yandan, kamuda ve toplumun her kesiminde bilinçlendirme faaliyetlerinin etkili şekilde devam etmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Hiç yorum yok: