17 Eylül 2011 Cumartesi

Türk Bürokrasisinin Akla Zarar Halleri

25 Ekim 2004 tarihinde Bitlis’in Tatvan İlçesinde bulunan Nemrut Krater Gölüne yapılan 2 gözlü tuvalet, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılmak üzere.

Dönemin Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, İl Emniyet Müdürü, Özel İdare Genel Sekreteri, Kültür ve Turizm Müdürü, çok sayıda daire amiri ile il genel ve belediye meclisi üyelerinin katılımıyla resmi tören düzenlenerek açıldı.

Resmi açılış düzenlenen ve kurdelası dönemin Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir tarafından kesilen 2 gözlü tuvalet, o dönemde 40 Bin Liraya mal olmuştu. Belediye Başkanı Özdemir ve Vali Hacımustafaoğlu’nun keserek hizmete açtığı 2 gözlü tuvaletin açılışında bir konuşma yapan Vali Hacımustafaoğlu, Bitlis’in turizmini geliştirmek amacıyla yatırımların devam edeceğini, Nemrut dağına elektrik ve suyu da 2005 yılında getirmeyi planladıklarını açıkladı. Hacımustafaoğlu, "Bundan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Orman Bakanlığı'nın isteklerine uygun olarak, buraya bir gazino yapımına da başlamak istiyoruz. Aslında bu küçük bir tesis ama tabi kıt imkanlar içinde bu yapılaşmaya gitmek o kadar kolay olmuyor" dedi.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile 1. Derece Milli Park ve doğa Alanı ilan edilen Nemrut Krater Gölü ve Kalderası’nda yapılaşmaya gidilmesi yasak. Kanunlarca yasaklanmasına karşın, devlet görevlilerince delinen yasakla yapımı bitirilen ve 40 Bin liraya mal olan 2 göz tuvalet; aradan geçen yıllar içinde bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılmak üzere.

Hiç yorum yok: