13 Eylül 2011 Salı

Şemdinli'de 3 Sivil Silah ve Havan Topu İle Öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde dün yaşanan çatışma sırasında yaşamını yitiren Osman Erbaş'ın düğünde olduğu sırada açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği öğrenilirken, Necdet ve Tayyar Güreli kardeşler ise Şapatan Köyü'nde evlerine giderken insansız hava araçlarının verdiği koordinatlar sonucu atılan havan topu sonucunda yaşamını yitirdikleri belirtildi.

Şemdinli'de dün gece yaşanan çatışmada 3 sivilin nasıl öldürüldüğü konusunda bilgiler netleşmeye başladı. Çatışmalar sırasında belediye binası önünde yapılan düğünde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisi Osman Erbaş'ın açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Çatışma sırasında ayrıca belediye binasına da çok sayıda mermi isabet ettiği tespit edilirken atılan ve patlamayan bir havan topu mermisi de halen belediye binası önünde bulunuyor.

2 KARDEŞ HAVAN TOPUYLA ÖLDÜRÜLDÜ

İlçeye bağlı Altınsu (Şapatan) Köyü'nde Necdet Güreli ve Tayyar Güreli kardeşlerin misafirlikten eve giderken, çatışmanın başladığı, o sırada köye atılan havan topuyla yaşamını yitirdikleri ortaya çıktı. İddialara göre, her iki kardeş köy içinde hareket halinde oldukları için Şemdinli semalarında dolaşan insansız hava araçları tarafından tespit edildi. Tespit ardından iki kardeş atılan havan topunun isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Hiç yorum yok: