10 Eylül 2011 Cumartesi

Seda Sayan'dan Kürtçe Yasak İtirafı!

Seda Sayan, neden kürtçe şarkı okumadığını itiraf etti. Ünlü sanatçı Kürtçe şarkı okuyamamasının nedenini “Kanal yöneticileri yıllarca bize baskı yaptı ve yasakladı” diye açıkladı.

Kürtçe sanatçı ve şarkıların ekranlarda yasaklanması konusunda yapılan baskıların konuşulduğu sıralarda Seda Sayan ilginç itirafta bulundu. Sayan yıllardır çalıştığı kanal yöneticelerini kızdıracak açıklamalar yaparak, “90'lı yıllarda başlayan baskılar yüzünden yıllarca Kürt kökenli sanatçıları programlarımızda ağırlayamadık” dedi.

“Üstlerimizin baskıları yüzünden ne Kürt kökenli sanatçı alabiliyoruz, ne Kürtçe şarkılar söyleyemiyoruz ya da söyletemiyorduk” diyen sanatçı şöyle içini döktü: “Bu beni en çok üzen olayların başında yer alıyordu. Bunu açıkladığım için çok mutluyum. Herkes şunu bilsin ki tüm dayatmalar kanal yöneticilerinden geliyor. Bunu herkes bilsin. Ben de bunu itiraf ederek açıklamış oldum. 21 yıldır yaşadığım olaylar şahidimdir. Program yaptığım her kanalın önemli yöneticileri Kürtçe şarkı ve sanatçıları hep yasakladılar.” 

Hiç yorum yok: