9 Eylül 2011 Cuma

PJAK'ın Teslim Ettiği Asker Cenazeleri İnternette (VİDEO-Haber)


PJAK’a bağlı HRK gerillaları tarafından İran’a teslim edilen 12 asker cenazesinin görüntüleri internete düştü.

2-4 Eylül tarihleri arasında İran ordusunun Kandil’e yönelik başlattığı operasyonda şiddetli çatışmalar yaşandı. İran’ın sınırı geçme girişimleri gerilla direnişiyle karşılaşırken, Doğu Kürdistan Güçleri’ne (HRK) göre 3 günlük savaşta 123 İran askeri öldürüldü, çok sayıda askeri malzemeye el konuldu. Ele geçirilen askeri malzemelerin görüntüleri Roj TV tarafından yayınlanmıştı.

İran bombardımanında ise Güney Kürdistanlı bir çoban ve bir kadın hayatını kaybetmişti. HRK, biri komutan iki gerillanın da İran bombardımanında yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

PJAK 5 Eylül günü ateşkes ilan etti, İran bombardımanı da durdu. İran ordusu kayıplarını gizlemeye devam ederken PJAK’a bağlı HRK, 12 İran askerinin cenazesini teslim ettiğini duyurdu.

İran askerlerine ait cenazelerin görüntüleri internete düştü. Başta Facebook olmak üzere birçok paylaşım sitesinde yer aldı. Görüntülerde gerillaların, Devrim Muhafızları’nın cenazelerini torbalara koyarak sedyelerle taşıdığı görülüyor. Görüntülerde ayrıca asker kaskları ve bir tabanca da dikkat çekiyor. Askerlerin çelik yelekli olması dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok: