8 Eylül 2011 Perşembe

Mümtaz'er Türköne ve Yenilenlerin Onuru

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, önceki gün bir yazı yazmış. Yazının başlığı, “PKK’den sonra...”

PKK’yi yenilmiş saydığı için yazı doğal olarak “PKK’den sonra” başlığını alıyor. Yazının varlığını yazar arkadaşımız Abdullah Kaya’dan öğrendik. Abdullah Kaya, tescilli Türk faşisti Mümtazer Türköne’ye köşesinde gerekli cevabı vermiş. İsteyen arkadaş Abdullah Kaya’nın köşesinde Mümtazer Türköne’nin yazısını ve bu yazıya verilmiş karşılığı okuyabilir.

Bu Türk faşistinin mesleki kariyerine ilişkin internette arama yaparken, İTÜ Sözlük’te bazı bilgilere rastladım. 12 Eylül öncesi Ülkü Ocakları’nda çalışan ve bu nedenle cezaevi yatan kendileri, Kürde karşı en acımasız savaşı sürdüren Tansu Çiller’in danışmanıymış.

Tansu Çiller’le hatırlanan, meşhur Susurluk kazası sonrası ortaya çıkan mafya-siyaset-emniyet üçgeni ve özellikle Abdullah Çatlı ve adamlarının devletin pis işlerinde kullanılmasının ne kadar meşru ,etik olduğu ve karşılığında bu adamlara tanınan iltimasların ne olduğu sorularına karşılık söylenmiş olan, " bu memleket için kurşun atan da kurşun yiyen de şereflidir " cümlesi esasında profesör doktor ünvanlı pek "değerli hoca” ya aitmiş.

12 Eylül öncesi elemanları çekirdek çıtlatır gibi kolay adam öldüren Ülkü Ocakları’nın bu pek aktif kadrosunun Kürt ve Kürdistan sorununu doğru algılaması için bir neden yok. Böyle bir beklentimiz de yok. Fethullahçı Zaman Gazetesinde, savaş başlamadan PKK’yi yenik saymasının psikolojik nedenleri var. Mümtazer Türköne, 12 Eylül öncesinde Sola ve Kürtlere düşmanlık yapan biri. Gençliği böyle geçmiş. Bask Modeli ile yola çıkıp, memleketi daha sonra ölüm tarlasına çeviren Tansu Çiller’i gaddarlaştıran ekibin içinde Mümtazer Türköne’nin danışman olarak önemli paya sahip olduğu söyleniyor.

Mümtazer Türköne şimdi de AKP’yi destekleyen ve ona danışmanlık yapan ekibin içinde. Türk milliyetçiliği adına PKK’den son 25 yılın rövanşını alacak güya!

Seks kaseti internete düşen MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’a, buluştuğu kadın soruyor:

“Sağ seçmen ne demek Recai?”

Recai cevap veriyor:

“Yuvarlak, gülle, hiç köşesi yok, istediğin yöne yuvarlanan.”

Recai Yıldırım, milliyetçilikle yüksek geçimini sağlayan Mümtazer Türköne’yi tarif ediyor.

“Yuvarlak, gülle, hiç köşesi yok, istediğin yöne yuvarlanan.”

Bu yuvarlak şahıs, şimdiden yenik saydığı PKK için şöyle yazmış:

“....Üç gücün ortak operasyonu, Kandil'in artık PKK-PJAK ikilisi için bir ana üs ve karargâh olmaktan çıkması ile neticelenecek. PKK'lılar için 'çıkılacak bir dağ' kalmayacak. Dolayısıyla PKK bir silahlı örgüt olarak ortadan kalkacak. 27 yıl devam eden bir isyanın sonuna geliyoruz. Söylediğimi tekrarlayayım: Silahlı Kürt Ulusal Hareketi kesin bir yenilgiye uğruyor. “

“...Bir savaş sona eriyor. Doğru olan, yenilenlere onurlarıyla yaşayacakları bir alan bırakmak. Yenilenler Kürt ulusalcıları. Bu alanda nefes alıp vermeye ihtiyaçları var. Kalıcı bir barışın tesisi ve Türkiye'nin entegrasyon dinamiklerinin önünün açılması ancak böyle mümkün olacak. Ve unutmamalıyız: Kürt sorunu devam ediyor. Demokratik açılımın da üzerinden terör gölgesi kalkacağı için daha cesur hamlelerle ilerlemesi gerekiyor.”

Bunlar kendilerine birer doktor, doçent ve profesör ünvanı uydurmuşlar. Devlet kendilerine ait ya... Babalarının çiftliği.... “Ermeniler, Türkleri katletti” adlı bir tez hazırlıyor, doktor ve doçent oluyorlar. “Bir Türkün dünyaya bedel olduğunu” kanıtlayıp, profesörlük kariyerine ulaşıyorlar. Hızını alamayıp, bütün insanların Türklerden türediğini kanıtlayanlara “üstün nişan”lar takıyorlar.

Yenilen PKK’lilere onurlarını kırmayacak bir hayat hazırlığı içinde olan yazarın ismi de pek ulusalcı: Mümtaz’er Türköne....

“Yenilenlere onurlarıyla yaşayacak bir alan” bıramak diyor Mümtaz’er Türköne...

PKK’yi peşinen yenilmiş sayan Türk faşisti uyduruk profesöre biz de şunu söyleyelim:

Bu saatten sonra Türk ırkçılığına yenilmenin Kürtlere kazandıracağı bir onur yoktur. Türk faşizmine yenilenlerin Türk toplumu içinde onurlu bir yaşamları da olamaz.

Bu nedenle PKK yenilmeyecektir. Eğer PKK yenilirse, on kez daha güçlü başka bir PKK doğurmak Kürt halkının işi olacaktır.

bildiricihasan@hotmail.com

Hiç yorum yok: