28 Eylül 2011 Çarşamba

Lieberman: Erdoğan Bize Harika Çalışıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştiren İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, “Başkalarına hürriyet çağrıları yapan birisinin ülkesinde 57 gazeteciyi hapiste görmek çok rahatsız edici. İran’da bile hapiste 34 gazeteci var” dedi. İsrail basınında çıkan habere göre Erdoğan’a ilginç eleştiriler getiren İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman şunları söyledi: “Dün CNN’i seyredenler Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın sözleriyle tekrar İsraile saldırdığını gördü. Senelerdir dost bir ülke olan, savunma ve ekonomi dahil birçok dalda işbirliği yaptığımız Türkiyeyle hiçbir problemimiz yok. Türk halkına ve devletine saygılıyız. Sorunumuz en başta şimdiki liderleriyle. Bu radikal ve İslami rejim terörü destekliyor ve besliyor. Erdoğan’ın Hamas’ı desteklemesi sürpriz değil. Hamas kelimenin tam manasıyla bir terör grubu İHH de terörü destekleyenler listesinde. Başkalarına hürriyet çağrıları yapan birisinin ülkesinde 57 gazeteciyi hapiste görmek çok rahatsız edici. İran’da bile hapiste 34 gazeteci var. Dünyada tutuklu gazeteci sayısı bu kadar yüksek başka hiçbir ülke yok. Bugün Türkiyede gazetecilere karşı 1000 kadar soruşturma var.

‘Takım halinde çalışıyorlar’


Erdoğan’ın pazar günü CNN’de katıldığı program mükemmeldi. Eğer bana İsrail’in sorunlarını anlatmak için ne yapmak gerekir diye sorsanız, her basın yayın organının her dakikasını satın alıp orada Erdoğan’ın konuşmasını sağlarım. Her konuşmasıyla İsrail’e destek artıyor. Bugün artık herkes kimin ne olduğunu anladı. Bana kalsa bütün “takımı” televizyona çıkarırdım: Erdoğan, Ahmedinejad, Raad Salah ve İbrahim Sarsur. Bunlar harika çalışıyorlar. Hiç birşey eklemeye gerek yok.”


Netanyahu: Skandal


İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Yahudi Soykırımı ve İsrail’in onbinlerce Filistinli’yi öldürdüğü yolundaki sözlerini cevaplandırırken, “Bunlar, gerçeklerle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmayan çirkin suçlamalardır” ifadesini kullandı. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini “asılsız” ve “skandal” olarak değerlendirdi.

Hiç yorum yok: