26 Eylül 2011 Pazartesi

"Kürdistan'a Tepki Gösterenler Selçuklu ve Osmanlı'ya Baksınlar"


Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökhan, Urfa'daki 'Tarihi Kentler Birliği' toplantısında söylediği 'Kürdistan' kelimesi nedeniyle kendisine gösterilen tepkiye ilişkin, "Tepki gösterenlere bir tek önerim var. Derhal, hemen Selçuklu ve Osmanlı belgelerine baksınlar" dedi.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan, Urfa’daki 'Tarihi Kentler Birliği' toplantısında söylediği 'Kürdistan' kelimesi nedeniyle kendisine gösterilen tepkiyi makamında düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Nusaybin Belediyesi'nin, Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu üyesi olduğunu hatırlatan Gökhan, şunları söyledi:

"Konuşmamda Kürtçe ve Türkçe katılımcıları selamladım. Urfa'nın tarih boyunca çok dilli, çok kültürlü ve farklı inançların, kimliklerin birlikte yaşadığına vurgu yaptım. Tarihi Kentler Birliği'nin Meclis Toplantısı'nın kurucu üye belediyesinin başkanı olarak iki temennide bulundum. Birliğin 2012 toplantısının da yine Kürdistan'da yapılmasını önerdim."

Kendisine gösterilen tepkinin basında gündeme getirildiğini belirten Başkan Ayşe Gökhan şöyle devam etti:

"Tepki gösterenlere tek tek yanıt vermeyeceğim. Ama tepki gösterenlere bir tek önerim var. Derhal, hemen Selçuklu ve Osmanlı belgelerine baksınlar. Kürtlerin yaşadığı coğrafyaya 'Kürdistan' denir. 1921 Anayasasındaki Kürdistan sözcüğünü de, belge ve haritalardaki tanımları da provokatif ve bozguncu olarak nitelendirebilecekler mi?"

Hiç yorum yok: