26 Eylül 2011 Pazartesi

Karayılan: Meclis'e Dönmeye Negatif Yaklaşmıyoruz

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, BDP’nin öncülük ettiği Blok hareketi vekillerinin Meclis’e dönmesine “negatif yaklaşmadıklarını” söyledi.

1 Ekim’de yeni yasama yılının açılışına Blok vekilleri katılacak mı? Gözler Diyarbakır’da grup toplantısını yapacak olan Blok vekillerinin nasıl bir tutum alacağına çevrilirken, ANF’nin bu konudaki sorusuna yanıt veren KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, kararı verecek olanın Blok vekilleri olduğunu söyledi.

FARKLI BİR TUTUM PEKALA OLABİLİR

Karayılan şöyle dedi: “Öncelikle bu konuda karar verecek olan Blok vekilleri grubudur. Biz vekillerin meclise gitmesine negatif yaklaşmıyoruz. Haksız bir egemenlikçi anlayışa ve siyasete karşı gerekli tutum ve tavrı almışlardır. Dolayısıyla bundan sonra farklı tutum pekala olabilir. Değişik ve sonuç alıcı taktiklerle hedefe yürümek, bir siyaset sanatıdır. Bu açıdan farklı davranmak mümkündür. Bizce bunu kendileri düşünmelidir. Ancak AKP hükümetinin uygulamaları ve üslubu meclise gitme ortamını oldukça zorlamaktadır. En son Şırnak’ta görüldüğü gibi, BDP’li belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve birçok parti üyesinin tutuklanmış olması ve bu sayının yüzlere çıkarılması, meclise gitme koşullarını oldukça daraltmış bulunmaktadır.”

AKP BDP’NİN MECLİS’E GİTMESİNİ İSTEMİYOR MU?

Karayılan, “Yine AKP’li bakan Hayati Yazıcı resmen BDP’li vekilleri tehdit etmiştir. Ya meclise gelirsiniz, ya da azledilirsiniz mealinde şeyler söylemiştir. Tamamen egemenlikçi, anti demokratik ve zora dayalı bir siyaset yürütülüyor. Belki de AKP meclise gelmelerini istemediği için böyle yapmaktadır. Önemli olan burada duygusal yaklaşmamak, öngörülü ve politik yaklaşarak muhtemel oyunları boşa çıkarıcı, en doğru kararı alabilmektir. Bunu da Blok vekilleri grubu tamamen kendi öz iradeleriyle almalıdırlar” diye belirtti.

Hiç yorum yok: