16 Eylül 2011 Cuma

Kara Kuvvetleri Komutanı Dersim ve Bingöl'de

Olası bir sınırötesi kara harkekatının tartışıldığı bir dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 3'üncü Ordu Komutanlığı'na bağlı askeri birliklerde yaptığı inceleme ve denetlemeler kapsamında bugün Dersim'e geldi.

3. Ordu'ya bağlı askeri birlikleri denetleyen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu bugün beraberinde komutanlarla Dersim'e geldi.

Elazığ'dan 2 Kobra helikopterinin eşlik ettiği Sikorsky helikopterle Dersim'e gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nu, Jandarma Bölge Komutanlığı'nda, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı karşıladı. Yapılan karşılama töreninden sonra Orgeneral Kıvrıkoğlu, Jandarma Bölge Komutanlığı karargahına girdi. Burada bölgede devam eden operasyonlar kapsamında brifing alan Orgeneral Kıvrıkoğlu, komutanlarla uzun süren bir toplantı yaptı.

Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun Dersim gezisi sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yapılan görüşmenin dışardan dinlenmemesi için Jandarma Bölge Komutanlığı'nın çevresine kapsama alanı geniş olan Jammer ve frekans karıştırıcı cihazların yerleştirilerek devriye gezdiği gözlendi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve beraberindekiler, Dersim'de yaklaşık 3 saat kaldıktan sonra Bingöl'e geçti.

Hiç yorum yok: