26 Eylül 2011 Pazartesi

HPG: Pervari'de 17 Asker Öldürüldü

HPG, Siirt’in Pervari ilçesinde 24 Eylül’de karakola yönelik üç koldan düzenledikleri eylemde 6 değil, 17 askerin öldüğünü bildirdi. Aynı çatışmalarda 3 gerillanın da hayatını kaybettiğini belirten HPG hava saldırıları ve operasyonlar konusunda da bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Pervari’de karakola yapılan gerilla eylemine ilişkin ayrıntılı açıklamada bulundu. Eylemin üç koldan gerçekleştiğini belirten HPG-BİM, eylem sonucunda 6 değil, toplam 17 askerin öldüğü ve bazı silahlara el konulduğunu bildirdi.

ASKER SİLAHLARINA EL KONULDU

HPG-BİM şunları söyledi: “24 Eylül günü Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Heşet (Belenoluk) köyünde bulunan jandarma karakolu, Bayrak Tepesi ve Kule Tepesine yönelik olarak gerillalarımız tarafından 3 ayrı koldan eylemler gerçekleştirilmiştir.

Birinci kol Bayrak Tepesine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirmiş, gerçekleştirilen eylem sonucunda tepe tamamıyla gerillalarımızın eline geçmiştir. Bayrak Tepede gerçekleştirilen eylem sonucunda düşmanın 5 askeri gerillalarımız tarafından öldürülürken, 2 G-3 silahı ise gerillalarımız tarafından el konulmuştur.

İkinci kol Kule tepesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiş, gerçekleştirilen eylem sonucunda tepe tamamıyla gerillalarımızın eline geçerken düşmanın 4 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüş, 1 G-3 silahı ise gerillalarımız tarafından el konulmuştur.

3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

Üçüncü kol ise karakol ve çevresindeki mevzilere yönelik olarak bir eylem gerçekleştirmiş, gerçekleştirilen eylem sonucunda karakol komutanı da aralarında olmak üzere düşmanın 8 askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüş, bir mevzi ise imha edilmiştir.

Genel eylemler sonucunda Kule Tepesinde ve savunmada yaşanan çatışmalar sonucunda 3 gerillamız kahramanca çatışarak şahadete ulaşırken, toplam 17 düşman askeri gerillalarımız tarafından öldürülmüş, 15’in üzerinde düşman askeri yaralanmış, düşmana ait bir mevzi imha edilmiş ve 3 adet G-3 silahı da gerillalarımız tarafından el konulmuştur.”

XAKURKE’YE HAVA, HAFTANİN’E TOP SALDIRISI

Türk ordusunun gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava ve top saldırıları hakkında da bilgi veren HPG-BİM, şöyle dedi:

“25 Eylül günü 22.00-22.45 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurkê’nin Lelkan ve Xınêrê’nin Kolit ve Kani Qirêj alanlarına yönelik olarak sömrgeci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından hava saldırısı gerçekleştirilmiştir.

“ 25 Eylül günü 16.00-19.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Haftanin’in Şehit Viyan alanı, Mêrgeşîş köyü, Erê köyü ve Alanış alanına yönelik olarak sömürgeci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı sonucunda alanda başlayan yangın halen devam etmektedir.”

BİNGÖL’DE OPERASYON

25 Eylül günü ayrıca Bingöl’de askeri bir operasyon başlatıldığını belirten HPG-BİM, “Bingöl’ün Kurudere, Topalan, Bilaloğlu, Çiriz, Şabanlar, Azê, Hasar, Dugernan ve Bingöl’ün çevresine yönelik olarak sömürgeci TC ordusu tarafından kobra tipi helikopterler desteğinde indirmeler yapılarak ve bir kontranın öncülüğünde bir operasyon başlatılmıştır. Alandaki operasyon halen devam etmektedir” dedi.

MARDİN’DE ZIRHLI ARACA EYLEM

HPG-BİM, 23 Eylül günü ise Mardin’in Kerboran ilçesi yolu üzerinde içinde 5 özel timin olduğu akrep tipi zırhlı bir araca yönelik olarak gerillalar tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini belirterek şu bilgileri verdi: “Gerçekleştirilen eylem sonucunda akrep tipi araç darbelenirken düşmanın ölü ve yaralıları tarafımızdan netleştirilememiştir. Eylem ardından TC ordusu iki ambulans ile ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırırken, çevredeki çobanlar ise gözaltına alınmıştır. Gerillalarımız tarafından gerçekleştirilen eylem ardından sömürgeci TC ordusu tarafından Xirbê Sadık, Şikeftika ve Xirêbeka köylerine yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır.”

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: