9 Eylül 2011 Cuma

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Sınırda

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik kara harekâtı hazırlıklarının merkez üssü olan Hakkari'ye geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kara Kuvvetle Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, operasyon bölgesindeki ziyaretleri sürüyor.

Malatya, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'tan sonra bugün Hakkari'ye geçen Özel ve Kuvvet Komutanları, kentte ilk olarak Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Komutanların gelişi öncesinde Valilik etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ziyaret sırasında binalara keskin nişancılar konumlandırıldı. Helikopterlerle Fatih Kışlası'na inen komutanlar, buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Valiliğe geldi. Basının uzaktan çekim yaptığı ziyaret sırasında komutanlar uzun süre Vali Türker'le görüştü.

Öte yandan Valilik önünde komutanları koruyan konvoyda, elektronik malzeme satan firmaların logolarının bulunduğu Hakkari plakalı iki sivil aracın yer alması dikkat çekti.

Hiç yorum yok: