15 Eylül 2011 Perşembe

Er Eren'in Asker Arkadaşları: ''O iİntihar Etmedi!''

İntihar ettiği ileri sürülen er Eren Özel’in amcası Mahmut Özel, “Yeğenim kesinlikle intihar etmedi. Bunu yeğenimin asker arkadaşları da bize söyledi” dedi. Amca Özel, çocukları kışlalarda şüpheli şekilde ya da herhangi bir nedenle ölen askerlerin ailelerine de “Birlikte hareket edelim” çağrısını yaptı.

Maraş’ta 5’inci Zırhlı Tugay Komutalığı 1’inci Mekanize Piyade Bölüğü’nde askerlik yapan 20 yaşındaki piyade er Eren Özel’in 8 Eylül günü nöbetteyken intihar ettiği yönündeki askeri yetkililerden yapılan açıklama tartışılmaya devam ediyor. Eren Özel’in, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çayır köyünde yaşayan ailesi olayın gerçekleşiş şekline işaret ederek, intihar iddiasının doğru olmadığını belirtiyor.

ARD ARDA FARKLI AÇIKLAMALAR!

ANF’ ye konuşan Kürt asker Eren Özel’in amcası Mahmut Özel, “Yeğenim kesinlikle intihar etmedi, intihar etseydi alnından değil de, boğazından vurulurdu. Ayrıca başkalarının silahıyla değil kendi silahıyla vurulmuş olurdu” dedi. Amca Özel, ölüm haberini nasıl aldıklarını şöyle anlattı:

"Eren'in askerlik yaptığı Maraş'taki birliğinden ilk önce beni telefonla aradılar. Eren'in nöbet esnasında intihar ettiğini söylediler. Ben de hemen tüm aileye haber verdim ve ailece oraya gittik. Eren için önce ‘ölü bulundu’ dediler. Bölge Komutanı bize ‘intihar etti’ dedi. Fakat bizim gelmemizi beklemeden cenazeyi Adana'ya, oradan da askeri hastaneye götürmüşler. Eren kaşının ortasından vurulmuş. Bir insan o silahla kendini başından vuramaz. İtiraz ettik ve sonunda beraber nöbet tuttuğu arkadaşı tarafından vurulduğunu itiraf ettiler.”

“Kim suçluysa ortaya çıkarılsın ve cezasını çeksin” diyen Özel, Eren'i vuran askerin tutuklandığını ve şu anda Gaziantep Askeri Cezaevi’nde bulunduğunu, ileride duruşmasının olacağını aktardı. Duruşmaya ailece katılacaklarını belirten Mahmut Özel, çocukları kışlalarda şüpheli şekilde ya da herhangi bir nedenle ölen askerlerin ailelerine de “Birlikte hareket edersek, buna benzer olayların olmasını engelleriz” çağrısında bulundu.

ARKADAŞLARI GERÇEĞİ BİLİYOR

Eren’le öldürülmeden 2 gün önce görüştüğünü ve moralinin gayet yerinde olduğunu söyleyen amca Özel, yeğeninin intihar etmesi için herhangi bir nedeninin ve sorununun olmadığını belirtti. Yeğeninin alnından vurulan kurşunla hayatını kaybettiğini ve o kurşunun da kendi silahından değil de Yozgat nüfusuna kayıtlı Ahmet Aktaş adlı askerin silahındaki kurşunla öldüğünü aktaran Mahmut Özel, “Yeğenim kesinlikle intihar etmedi. Bunu yeğenimin asker arkadaşları da bize söyledi” dedi. Bu asker ölümlerinin hesabının sorulması gerektiğini vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

“Yazık değil mi oğlumuza? Kendisi İstanbul’da garsonluk yapıyordu, ne günahı vardı? Dünyanın hiçbir ordusunda bu kadar asker intiharları olmazken, niye bizim ülkede bu kadar intihar olayları oluyor? Birileri hesap versin. Bir daha çocuklar ölmesin. Fakat her zaman yoksulların çocukları ölüyor. Askeri Morg'un kapısında 'Cennet Kapısı' yazıyor. Bu cennet kapısından niye hep yoksulların çocukları geçiyor? Genelkurmay Başkanı'nın, Başbakanın çocukları niye geçmiyor? Madem cennet kapısı, paşaların çocukları geçsin. Biz böyle cennet istemiyoruz.”

AİLE SUÇDUYURUSUNDA BULUNACAK

Olayın takipçisi olacaklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Özel, artık hiçbir asker intiharı haberine inanmadıklarını ve herkesin bu asker intiharları konusunda durması gerektiğini söyledi.

BAYRAĞI GERİ VERDİLER

Erhan Özel’in ölümünün araştırılmasını isteyen aile ve Çayır köylüleri, iki gün önce otobüslerle Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığı önüne gelmiş ve tabuta sarılı Türk bayrağını karargâha teslim etmişti. Aile karargah önünde 2’nci Ordu Komutanlığı’nda sorumlu bir komutanla görüşmek istemiş, ancak grubun nizamiyeden içeri girmesine izin verilmemişti.

Eren Özel’in babası ise uzun zamandan beri eski Kürdistan Komünist Partisi davasından Ankara Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Hiç yorum yok: