16 Eylül 2011 Cuma

Devlet O’nu Sabit Hedef Görüyor

9 Eylül'de Şemzînan'da çıkan çatışma sırasında devlet güçleri 4 sivili katletti, ilçeyi tam bir savaş alanına çevirdi. Devlet güçlerinin hedef aldığı yerlerden biri de Seferi Yılmaz'ın eviydi.

Şemzînan'da ikamet eden Seferi Yılmaz, 5-6 senede bir devletin zulmüne maruz kalıyor. Yılmaz'a ait Umut Kitabevi, 2005'te dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 'İyi çocukları' tarafından bombalanmıştı.
Şimdi ise Yılmaz'ın evi, havan mermileri ile harabeye çevriliyordu. Anlaşılan devlet, Seferi Yılmaz'ı sabit hedef olarak görüyordu. 3 roket mermisi, oturma odası ve evin yol kenarına bakan balkonunu tamamen harabeye çevirmiş. Yılmaz, yıkık evde sağlam bulabildiği eşyalarını dışarı çıkarmış.
Yılmaz, "İşte halimiz böyle diyor. Önce kitabevimi bombaladılar, 6 sene sonra da evimi roketlerle bombaladılar. Bundan sonra bana karşı hangi silahı kullanacaklar bilmiyorum" diyor.

'Korkacak bir şeyimiz yok'
Seferi Yılmaz'ın eşi uzun bir zamandan beridir Midyat Cezaevi'nde tutuluyor. Eşinin uzak bir cezaevine nakledileceği bilgisi, Seferi Yılmaz'a, O'nu ziyaret ettiğimiz gün ulaşıyor. Ancak Yılmaz, umudunu, direnişini sürdürüyor ve gülerek ekliyor: "Bütün bu baskı, tecrit ve imha girişimlerine rağmen, mücadelemize devam edeceğiz. Bizim korkacak bir şeyimiz yok artık."

Taziyeler devam ediyor
Öte yandan Şemzînan'da katledilen 4 sivil için kurulan taziye çadırını her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve KCK bayraklarının asılı olduğu çadıra, yaşamını yitirenlerin Irak ve İran'da oturan  yakınları da geliyor.
Taziye çadırı sabahın erken saatlerinden akşam geç saate kadar açık... Şehit düşenlerin babaları, ziyaretçileri ayakta karşılıyor. Yüzlerindeki acı ve gurur ziyaretçilere de yansıyor.

GÜL GÜZEL/COLEMÊRG

Hiç yorum yok: