18 Eylül 2011 Pazar

Demirtaş: Devlet Karşısında Diz Çöken Namerttir

Gözaltılara ve operasyonlara tepki göstermek amacıyla Cizre'ye giden BDP ve DTK heyeti, Şırnak'ta da 10 bin kişi tarafından karşılandı. AKP hükümeti ve devletin gaz bombası, coptan başka bir şeyi temsil etmediğini belirten Demirtaş, ‘’50 kişi değil 50 bin kişi tutuklasanız da bu halk mücadeleye devam edecek, hepimizi tutuklamasanız namertsiniz. Bundan sonra devlet elinde ne güç varsa kullansın. Bu devlet karşısında diz çöken de namerttir’’ dedi. DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Başbakan Erdoğan'ın direnen Kürt'ü "Terörist" olarak gördüğünü kaydetti.

Şırnak ve Cizre'de BDP ve belediye yöneticilerinin evleri ile BDP binalarına yapılan baskınlarda 35 kişinin gözaltına alınmasından sonra Diyarbakır'dan Şırnak'a giden BDP ve DTK heyeti, Cizre'nin ardından Şırnak merkeze geçti. Cizre'den yüzlerce araçlık konvoyla hareket eden heyete, yol güzergahında bulunan Kasrik (Qesrok) ve Kumçatı (Dêrguhê) beldelerindeki yurttaşlar yollara çıkarak, zafer işaretiyle desteklerini sundu. Şırnak girişinde ise evlerinin damları ve balkonlarına çıkan yurttaşlar zafer işaretiyle konvoyu selamladı.

Konvoy Karayolu Kavşağı'nda ise, 10 bine yakın kişi tarafından, alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Karşılama sırasında bölgede konumlandırılan çevik kuvvet polisleri ile bir grup genç arasında arbede yaşandı. Gençlerin tepkilerine polis gaz bombasıyla karşılık verdi. BDP'lilerin araya girmesiyle kısa süreli gerginlik sona erdi.

BDP’li vekiller ile Mardin ve Şırnak il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi BDP Şırnak İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında PKK ve KCK bayraklarıyla ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri taşındı.

‘BOTAN HALKI TOPYEKÜN DİRENECEK’


Yürüyüşün ardından BDP binası önünde toplanan kitleye yönelik, BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke konuşma yaptı. Şırnak halkını Kürtlere yönelik başlatılan "siyasi soykırım"a karşı her yerde eylemde olduğunu dile getiren İke, "Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar Botan halkı topyekun direniş içerisinde olacaktır. Arkadaşlarımızın yaptığı suç ise biz aynı suçu işliyoruz ve işlemeye devam edeceğiz" dedi. İke, arkadaşları mahkemeye çıkarıldığında 10 binlerce kişiyle adliye önünde bekleyeceklerini ve direneceklerini belirtti.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, "Biz barış, kardeşlik ve birlikte yaşam dedikçe karşımızdaki zihniyet halkımıza karşı bir savaş başlatıyor. Bu inkarcı zihniyet giderek faşizmi sonuna kadar uyguluyor" diyerek, bugün yaşadıklarının faşizmden başka bir şey olmadığını söyledi.

"Bu faşist politikaların uygulayıcısı da iktidarda olan AKP hükümetidir" diyen Tuğluk, şöyle konuştu: "Başbakan ve hükümeti, halkımıza teslimiyeti ve özgürlük davamızdan vazgeçmeyi dayatıyor. Asıl amaç Kürt halkının iradesini kırmaktır. Ancak biz başbakanın istemlerine boyun eğmeyeceğiz. Sayın başbakan; size akıl verenler yanlış akıl veriyorlar. Kürt halkı bitmeyecek ve özgürlük davasından vazgeçmeyecektir."

Önümüzdeki günlerde Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik kara operasyonunun düzenleneceğini ve bu operasyona "Cehennem operasyonu" adının vereceğini ifade eden Tuğluk, "Bu halk kimliksizlik, statüsüzlük, baskı ve gördüğü işkencelerle zaten cehennemde yaşıyor. Kürt halkına cehennemi reva görenlere halkımız tarihten beri direnmiştir ve direnmeye devam edecektir. Başbakana göre direnen Kürt 'terörist'tir. Biz de diyoruz ki bir halkın haklı ve meşru taleplerini zulüm ile ortadan kaldırmaya çalışan 'terörist'tir" şeklinde konuştu.

‘BU ZULME DİRENECEĞİZ’

Tuğluk, şöyle devam etti: "Basın yayın organlarında bin 500 kişinin daha alınacağı belirtiliyor. Bin 500 değil 5 bin kişi tutuklasalar da bu zulme karşı direneceğiz." PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm için çok önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Tuğluk; "Sayın Öcalan bir çözüm programı sunmuştur. Fakat çözüm projesinin gerekleri yerine getirilmiyor. Çözüm projesine karşı savaşla karşılık verilmiştir. Bu halkın siyasetçileri gözaltına alınıp tutuklanıyorsa ve sokak ortasında infaz ediliyorsa dağda gerillaya karşı operasyon düzenleniyorsa sayın Öcalan'a tecrit uygulanıyorsa biz ne yapmalıyız. Yapacak tek şey var direnmek, direnmek ve mücadele etmektir" diye konuştu.

DEMİRTAŞ HEPİMİZİ TUTUKLAMAZSANIZ NAMERTSİNİZ

Ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, "Biz bugün Botan halkının ortaya koyduğu dik duruştan ders çıkarmayanlara sesleniyoruz" diyerek, halkın siyasetçilerini ve gençliğini tutuklayarak sindireceklerini sananların Botan halkının yakın geçmişini unuttuklarını söyledi. "Şırnak halkı katliamlara boyun eğmedi bugün inkar ve imha politikalarına boyun eğmeyecek" diyen Demirtaş, "Mazlum Doğan'a, Beritan'ı ve Agit'i teslim alabilseydiniz bu halkı teslim alabilirdiniz. Bu halkın üzerine geldikçe küçülüyorsunuz. Burada devletin değeri bir gaz bombası ve cop kadardır. AKP hükümeti ve devlet gaz bombası, coptan başka herhangi bir şeyi temsil etmiyor. 50 kişi değil 50 bin kişi tutuklasanız da bu halk mücadeleye devam edecek hepimizi tutuklamasanız namertsiniz. Bundan sonra devlet elinde ne güç varsa kullansın. Bu devlet karşısında diz çöken de namerttir. Bizim ve halkımızın ne gücü varsa topyekun yapılan saldırıya karşı direneceğiz. Fedai ruhuyla çalışacağız" dedi.

Hiç yorum yok: