18 Eylül 2011 Pazar

BDP: Operasyonlara Karşı Kitlesel Olarak Direneceğiz

Şırnak - Şırnak ve ilçelerinde düzenlenen operasyonda aralarında BDP ve DTK yöneticilerinin de bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Cizre'de 10 bin kişi operasyonları protesto etti. Halkla polisle arasında çatışmalar çıktı. ANF’ye açıklamalarda bulunan BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, operasyonlara karşı kitlesel olarak direneceklerini belirtti. BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç yarın tüm Cizrelileri protestoya çağırdı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün saat 06.00 sıralarında Şırnak ve ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon öncesinde Diyarbakır'dan Şırnak'a dün gece iki otobüs çevik kuvvet ekibi ve çok sayıda özel harekat polisi sevkedildiği öğrenildi.

BDP BİNALARI ARANDI

Polis, aralarında BDP il ve ilçe teşkilatlarının da bulunduğu savcılığın daha önceden belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Bskınlarda BDP teşkilatları ile evlerde aramalar yapıldı. Polis, BDP teşkilatlarındaki bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu. Operasyonlarda aralarında Şırnak Belediye Meclis üyeleri Maruf İke, Aydın Pusat, Temer İdin, Cemil Yorgun, Cizre Belediye Başkan Vekili Hanım Onur, Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, BDP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Salih Gülenç, İl Genel Meclisi Üyesi Sara Ölmez, BDP il yöneticisi Selman Uysal, DTK Şırnak sözcüsü Temel İdil'in de bulunduğu toplam 55 kişi gözaltına alındı.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ


ANF’ye açıklamalarda bulunan BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, aldıkları bilgiye göre sadece Şırnak il merkezinde 35 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Baskıların kendilerini yıldırmayacağını belirten İke, "Savcının talimatı diyerek bizi arayan emniyet güçleri sabah saat 06.00'da partiye gelerek her yeri aradılar. 3 saat boyunca binanın tüm odalarını gezerek, tüm evraklara baktılar. Ama bekledikleri bir şey bulamadılar. Sayın Öcalan için DTK tarafından alınan 2 günlük bir karar vardı. Bizde buna katılıyoruz. Bizde yönetim olarak ayrıca bunu değerlendireceğiz. 1-2 gün içinde bizde halkımızla birlikte mahkemeye çıkarıldıklarında gerekirse saatlerce kitlesel olarak binlerce insanla birlikte oralarda bekleyeceğiz" dedi.

Bu tür baskınları beklediklerini söyleyen İke, Kürt siyasetçilerine yönelik operasyonların sistematik bir hal aldığını belirterek, operasyonlar karşısından asla geri adım atmayacaklarını, bütün Şırnak halkının bu operasyonlara tepki vermeye çağırdı.

10 BİN KİŞİ PROTESTO ETTİ


BDP Cizre İlçe binasına yapılan polis baskını ve yapılan gözaltılar kınamak için BDP Cizre İlçe binası önünde yaklaşık 10 bin kişi toplandı. BDP Cizre İlçe binası önünde toplanan kitleye seslenen BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç, yapılan tutuklamalarla Kürt halkına gözdağı verilmek istendiğini belirterek, "Bizler hiçbir baskıya karşı asla onurlu mücadelemizden taviz vermeden direnişimizi sürdüreceğiz. Yeşil faşizmin halk üzerinde kurduğu baskı ve zorbalığa karşı Kürt halkı direnişlerle her zaman onurlu mücadelesini sürdürecektir" dedi. Gözaltına alınan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar mücadele edeceklerini belirten Malkoç, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırması, baskı ve asimilasyon politikalarından vazgeçilmesini istedi. Yapılan baskınla ilgili olarak yarın BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir heyetin Cizre'ye geleceğini belirten Malkoç, "Yarın saat 10.00'da tüm Cizre halkını bu alanda gözaltılar kınamak için haykırmaya bekliyoruz" çağrısını yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi alkış, zılgıtlarla yürüyüşe başladı. "Biji Serok Apo", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve " İntikam" sloganları eşliğinde Nur Mahallesi'nde yürüyüşe geçen kitle uzun süren yürüyüşün ardından Nur Mahallesi'nden İdil Caddesi'ne çıkarak Cudi Mahallesi'ne geçmek istedi. İdil Caddesi üzerinde yoğun önlem alan polis ekipleri, burada kitleye müdahale etti. Yapılan müdahale sonrası kitle polise taşlar, havai fişekler ve molotoflarla ile karşılık verdi. Uzun süren çatışmanın ardından Nur ve Cudi mahallelerinde gaz bombalarından adeta sis bulutu oluştu. Polisin attığı gaz bombalarından dolayı çok sayıda yurttaş evlerine giderken etkilendi.

Hiç yorum yok: