27 Eylül 2011 Salı

Ayla Akat Ata: Batman'da Hamile Kadın ve Çocuğu Polis Öldürdü

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata Batman’da dün gece saatlerinde 8 aylık hamile Mizgin Doğrul ve 4 yaşındaki kızı Sultan Doğrul’un polisin kurduğu pusuda hayatını kaybettiğini bildirdi. BDP’li vekil Ayla Akat Ata ve görgü tanıkları ANF’ye konuştu.

Olay gece 23 sıralarında meydana geldi. Yavuz Selim Mahallesi Aydınkonak Kavşağı mevkiinde yaşanan olayın bir polis pususu sonucu yaşandığı ortaya çıktı. Görgü tanıkları, sivillerin vurulduğu yer ile gerillalarla çatışmanın yaşandığı yerin farklı olduğunu belirterek, sivil aracın polis tarafından tarandığını ifade ediyor.

Olayda sivil araçta bulunan 8 aylık hamile Mizgin Doğrul ve 4 yaşındaki kızı Sultan Doğrul yaşamını yitirirken, eşi Talat Doğrul ve diğer 4 çocuğu ise yaralandı. Ayrıca çevrede bulunan İmam Yaman isimli bir kişi de elinden yaralandı. Olayda yaralan bir polis de kaldırıldığı hastanede bugün öldü.

ANF’ye konuşan BDP’li vekil Ayla Akat Ata, sivil ölümlerin iki ateş arasında yaşanmadığını belirterek, gerillalar tarafından el konulan aracın sahibinin polise haber verdiğini ve aracıyla bir şey olması halinde kendisinin bundan sorumlu olmadığını söylediğine dikkat çekti.

Akat Ata, şehir girişinde polisin pusu kurduğunu belirtirken, “sivillerin olduğu araç önce şehre giriyor” dedi. Görgü tanıklarının ifadelerini aktaran Akat Ata, sivillerin bulunduğu aracın pusu kuran polisler tarafından ateş altına alındığını söylerken, gerillanın durumu fark etmesiyle direksiyon kırarak başka yerden şehre girdiğini belirtti.

Akat Ata, sivillerin bulunduğu aracın olduğu yerde çatışma yaşandığına dair herhangi bir belirti olmadığını ifade ederken, şehir içinde üç yerde yaşanan çatışmada 3 gerillanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Elinden yaralanan İmam Yaman, bir arkadaşını görmek için kahvehane önünde otururken silah seslerinin gelmesiyle birlikte kendisini yere attığını söyledi. “Silah sesleri geldi, kendimi yere attım, baktım yaralanmışım” diyen Yaman, silahların susmasıyla birlikte taksi ile hastaneye gittiğini ardından da Emniyet’te ifadesinin alındığını söyledi. Yaman, silah seslerinin geldiği yerde zırhlı araçlar ve sivil polislerin olduğunu söyledi ancak kendisini vuran kurşunu kimin sıktığını görmediğini kaydetti.

Şirin Kıraathanesi işletmecisi Ali Aslan, “Ocak’taydım, çay doldururken silah patladı, herkes yere yattı” dedi. İlkin kahvehaneye saldırı olduğunu düşündüklerini söyleyen Aslan, kimsenin korkudan kafasını kaldırmadığını belirtti. Aslan, silahlar susunca dışarı çıktıklarında zırhlı araçlar ve polislerin olduğunu gördüklerini söyledi.

İHD Batman Şubesi, ellerinde henüz net bilgini olmadığını, olayı araştırdıklarını belirtti.

Hiç yorum yok: