7 Ağustos 2011 Pazar

Lüks Otellerdeki İftarlar Protesto Edildi!


Emek ve Adalet Platformu üyesi bir grup, görgüsüzlüğe dikkati çekmek ve lüks otellerdeki iftarları protesto etmek amacıyla Beşiktaş'taki 5 yıldızlı bir otelin karşısında mütevazı iftar sofrası kurdu.

Gruptakiler, otelin karşısına, "İftar menü 316 TL, asgari ücret 658 TL",

"İstanbul için utanç vakti", "İki ailenin bir otel iftarıyla bir aile bir ay doymak zorunda" ve "Burada israf var" yazılı pankartlar astı.

Yanlarında getirdikleri su, ayran, zeytin, hurma, domates, salatalık, helva, börek, pide, bulgur pilavı, yaprak sarması ve tulumba tatlısı gibi iftariyelikleri, kurulan yer sofrasına özenle yerleştiren gruptakiler, büyük kazanlarda da mercimek çorbası ve pilav yaptı.

Grup adına açıklama yapan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, platform üyesi gençlerin Ramazan ayıyla birlikte her Cumartesi günü lüks otellerdeki iftarları protesto edeceklerini söyledi.

Eliaçık, lüks oteldeki bir iftar menüsü için bir kağıt toplayıcısının 6 gün çalışması gerektiğini belirterek, "Bugün biz kağıt toplayıcılarını da, sokak çocuklarını da, Afrikalı kardeşlerimizi de çağırdık. Bu,Türkiye'de bir ilktir" dedi.

Somali'de son 3 ayda 5 yaşından küçük 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü kaydeden Eliaçık, "Ramazan ayı sadece aç kalarak tanrıyı memnun etme değil, açlar ve yoksullarla ilgilenerek, onların halini anlayarak Allah'ı hoşnut etme ibadetidir. Bu ibadet son zamanlarda maalesef Türkiye'de unutuldu. Din, bir zengin eğlencesi, iftar bir zenginlik ve gösteriş vesilesi haline geldi. Biz özellikle salonlarda, otellerde, vakıf binalarında, şaşaa ve debdebenin olduğu yerlerde insanları iftar yapmamaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok: