22 Ağustos 2011 Pazartesi

Kürdistan Tayyip'i Sildi

 

Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı bayramlaşma programından BDP'yi çıkarmış. Türk basınında tüm gazeteler bu haberi. ''Erdoğan BDP'yi sildi'' başlığı ile veriyor. Numunelik olsun diye dahi aynı habere ilişkin bir tek farklı başlık yok hiç bir gazetede.

Amaç belli, Erdoğan'ın ucuz siyasetinin bir sonucu olarak BDP rencide edilmek isteniyor. Amaç BDP üzerinden, AKP'nin tüm manevralarını boşa çıkaran örgütlü Kürd'ü rencide etmek. Yaşanan çatışmanın müsebbibi olarak ırkçı faşist güruhlara hedef göstermek.

Hani bayramlar küslerin barıştığı İslam'ın en önemli günleriydi. Müslümanlar arasında kırgınlıkların unutulduğu günlerdi bayramlar. Ne oldu Erdoğan'ın Müslümanlığına. Oruçluyken kurban dahi kesmeyen Müslümanlar nerede. Erdoğan Kürdistan'da savaş uçaklarıyla kan peşinde koşuyor. Erdoğan'ın tuttuğu oruç kabul edilir mi ki bayramlaşması makbul olsun?
Bayramlaşma listesinden çıkararak ”Erdoğan BDP'yi silmiş.”

Nafile. Zira bilmiyorlar ki, Kürtler vatanları savaş uçakları ile bombalandığı bir sırada bayramlaşmazlar. Böyle durumlarda olası bayramları da, ”Kara Bayram” ilan ederler. Evlatlarının üzerine bombalar yağdırılırken bayram etmezler.

Hele oruç ağız savaş ilan eden, savaş uçakların topraklarının üzerine gönderen bir başbakanın bayramını hiç bir biçimde kabul etmezler. Elinden kan damlayan bir başbakanın bayramlaşmasını kabul etmek onun suçuna ortak olmaktır.
”Başbakan Erdoğan BDP'yi silmiş” milyonlarca seçmenin oyu ile parlamentoya giren bir siyasi hareket karşısında takınılan bu tutum hangi demokratik düzende meşrudur? Üstten bakmacı, kabadayılıktan mafya babalığına geçmenin saygısızlığı ile kuşanmış bir kibir salvosu. Siyasal hırsı, inancını esir almış bir başbakanın ırkçı hezeyanları bunlar. Erdoğan'ın Türkleştirme çabasına girdiği ”Yeni İslamın” ahlakı bu.
Kürdistan bayramları küslerin, dargınların barıştığı bayramlardır hala. Siyaseten ise Erdoğan'ı çoktan sildi Kürdistan.

Hiç yorum yok: