7 Temmuz 2011 Perşembe

Türk Ordusu Savaşa Hazırlanıyor

 
Operasyonların merkezi haline gelen Colemêrg'de yeni kapsamlı operasyonların hazırlığı yapılıyor. Operasyon nedeniyle yurttaşlar da evlerine hapsediliyor. Askeri yetkililer köylülerden yaylalardaki koyunlarını köylerine indirmelerini istediği belirtildi. Yetkililerin köylülere söz konusu yayla ve yüksek yerlerin bombalanacağını ve operasyon yapılacağını söylediği bildirildi.
 
'Yaylaları boşaltın operasyon düzenleyeceğiz'

Colemêrg'in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde önceki gün 2 uzman çavuşun öldürülmesinin ardından bölgede operasyonlar sürerken, bölgede geniş çaplı bir operasyon hazırlığı yapıldığı bildirildi. Gever'in Verganiman köyü muhtarı ile köyden birkaç kişinin askeri yetkililer tarafından çağrılarak, yaylalarda ve yüksek yerlerdeki koyunlarını köylerine çekmelerini istediği belirtildi. Karakolda askeri yetkililerin muhtar ve köylerden çağrılan yurttaşlara, belirtilen alanlarda PKK'lilerin kaldığı, adı geçen alanların bombalanacağı ve operasyon yapılacağı söylendiği ifade edildi.


Köylüler, başlatılacak operasyon kapsamında, Vargenıman Yaylası, Hırmı köyüne bağlı Navşiyan Yaylası, Spiriz Dağı (Karacadağ), Kendalok Yaylası, Kendelok köyüne bağlı Beregisk Yaylası, Şehidan-Astengereş bölgesinin yapılacak operasyon kapsamında olduğunu ifade etti. Köylerini bırakıp yaylaya çıkan birçok yurttaş, yapılan uyarılar doğrultusunda yaylaları terk ederek, geri dönmeye başladığı bildirildi. Gever'e bağlı Pageh köyü, Derav, Tilorê, Memkava, Hilkav, Yekmalê, Dotka, Şişemzinan, Aşağı ve Yukarı Xorakano alanlarını kapsayan yeni bir operasyon başlatıldığı öğrenildi.  Türkiye-İran sınırında yapılacak olası operasyonun, hava saldırıları, top atışları ve karadan yapılacağı belirtirken, bölgede ise askeri hareketlilik devam ediyor. Operasyonun yapılacağı işaret edilen bölgeye, sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araç ve özel birliklerin sevk edildiği kaydedildi. Öte yandan dün yaşanan saldırının ardından gözaltına alınan ve aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 7 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.


Gabar ve Kato'da operasyon


Şirnex (Şırnak) ile Sêrt (Siirt) il sınırları içinde yer alan Gabar Dağı ile Bêşebab (Beytüşşebap) ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı'na yönelik Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı havadan ve karadan operasyon başlattı. Operasyon kapsamında Akçay Tugay'ından çıkan çok sayıda asker Kilise dağlarına konuşlandırıldı. Operasyona helikopterlerin de katıldığı ve korucuların da gönderildiği öğrenilirken, Kato bölgesine de jandarma komando timleri konuşlandırıldı.


TSK'nin 5 Temmuz'da Dersim'in Pulur'a (Ovacık) bağlı Lelikan ve Sincik tepesi alanlarına yönelik olarak başlatılan operasyonun halen sürdüğü belirtildi.


Yine Bedlîs'in (Bitlis) merkez ile Xîzan (Hizan) ilçesi arasında bulunan Şehcıman Dağı ve Nahiye bölgelerinde önceki gün başlayan askeri hareketlilik devam ediyor.

Hiç yorum yok: