27 Temmuz 2011 Çarşamba

TSK Zagros ve Zap'ı, İran Xakurke'yi Bombalıyor

Türk ordusu gerillanın denetimindeki Zagros ile Zap bölgelerini bombalarken, İran ordusu da Xakurke bölgesindeki birçok alanı top atışına tutu.

Türk ve İran ordularının gerillanın denetimindeki alanlara yönelik
saldırıları devam ediyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun 27 Temmuz günü 05.00-07.30 ile 09.00-10.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap'ın Mahir Mirzo, Ferhat, Angola ve Cehennem Tepeleri, Orê, Ertuş, Sinê ve Sernê köyleri, Karker
Tepesi ve yamaçlarını havan ve obüslerle bombaladığını bildirdi. Açıklamada, “Gerçekleştirilen saldırı sonucunda Mahir Mirzo Tepesinde başlayan yangın halen devam etmektedir” denildi .
26 Temmuz günü ise Türk saldırısının hedefi Zagros bölgesi oldu. HPG-BİM, “26 Temmuz günü 09.00-11.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanlarına bağlı Zagros'un Govendê, Xapuşkê, Erguş ve Matê köyleri, Mamreşo, Hesaba ve Lanet Tepeleri, Karter Tepesi ve yamaçları, Şehit Dijwar alanı, Avaşin ve Ava Basya alanlarına yönelik olarak TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır. Yapılan saldırı sonucunda Ava Basya alanında başlayan yangın halen devam etmektedir. Ayrıca Erguş ve Matê köylüleri yerlerini bırakmak zorunda kalmıştır” dedi.

Türk ordusunun Zagros’a yönelik saldırı yaptığı günü İran ordusu da Xakurke’yi bombaladı. HPG-BİM, İran saldırısına ilişkin şu bilgileri verdi: “26 Temmuz günü 16.00-17.00 saatleri arasından Medya Savunma Alanlarına bağlı Xakurkê'nin Şehit Beritan, Şehit Ahmet ve Kevirê Spi alanlarına yönelik olarak İran ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı yapılmıştır. Yapılan saldırı sonucunda alanda başlayan yangın halen devam etmektedir.”

Hiç yorum yok: