16 Temmuz 2011 Cumartesi

HPG'den Silvan Açıklaması

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında 14 Temmuz günü yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yapan HPG, 20 askerin öldüğünü ve gerilla kaybının 7 değil 2 olduğunu bildirdi. HPG, çatışmada ölen 5 kişinin de gerilla kıyafeti giymiş kontralar olduğunu duyururken, 3 adete silaha da el koyduklarını açıkladı.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “imha operasyonu”nun 5 bin askerin katılımıyla 11 Temmuz günü Diyarbakır’ın Silvan, Kulp, Lice arasındaki Reşanê, Banıtmê, Zılek, Şelıma, Hındês, Dahla Zırê, Geliye Goderne, Goma Çalê, Mala Gır ve çevresine yönelik olarak başlatıldığını belirtti.

5 BİN ASKER KATILDI

HPG-BİM, operasyonun dördüncü günü olan 14 Temmuz’da saat 15.00 sularında Cumatê, Zılek ve Şelıma alanları arasında farklı noktalarda çatışmalar yaşandığını kaydetti. Çatışmaların gün boyu sürdüğünü ifade eden HPG-BİM, çatışmalar içerisinde Türk ordusunun gerilla birliklerini imha etmek amacıyla havadan ve karadan ağır silahlarla alanı bombaladığını belirtti.
20 ASKER ÖLDÜ
Yaşanan çatışmalarda 20 askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını bildiren HPG-BİM ölü ve yaralı sayısının daha çok olduğunu belirtti.

ÖLENLER ARASINDA GERİLLA KIYAFETİ GİYMİŞ 5 KONTRA

Öldürülen askerlerden 5’inin gerilla elbisesi giymiş kontra olduğuna dikkat çeken HPG-BİM, ölen askerlere ait 2 adet BKC ve 1 adet melez tipi silaha da gerillalarca el konulduğunu kaydetti.

HER AN YENİ ÇATIŞMA YAŞANABİLİR

Çatışmaların ardından operasyonun yayılarak devam ettiğini ifade eden HPG-BİM, alanda her an yeni çatışmaların yaşanma ihtimali olduğunu kaydetti.

7 KAYIP HABERİ YALAN

Silvan’da yaşanan çatışmada gerilla kayıpları hakkında çelişkili bilgiler veren Türk devlet yetkililerinin “7 gerilla öldürüldü” yönündeki açıklamalarını da yalanlayan HPG-BİM, 2 gerillanın “kahramanca direnerek” yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

2 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

HPG-BİM, yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerini de açıkladı:

*1982 Van doğumlu, 2004 katılımlı, Canfeda Dağ kod adlı Zeki Çolaker

*1989 Diyarbakır doğumlu, 2010 katılımlı Şoreş Amed kod adlı Mehmet Kocakaya

Hiç yorum yok: