15 Temmuz 2011 Cuma

Görgü Tanığı: Yangın Helikopterlerden Atılan Bombalardan Çıktı

 
Silvan Kırsalında çıkan çatışmanın ardından olayla ile ilgili yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Bir görgü tanığı “Helikopterler bir yandan asker indirirken bir yandan da kırmızı, sarı ve mavi renkli duman çıkaran bombalar atıyordu. Bunların düştüğü yerde yangın çıkıyordu” dedi.

Dünkü çatışmaya 1 kilometre mesafeden tanık olan adının açıklanmasını istemeyen bir kişi olay anını ANF'ye anlattı.

Görgü tanığı iki saat kadar süren çatışmanın Şelima (Dolapdere) köyünün doğusunda bulunan Gome mevkiinde çıktığını ifade ederek “Silah sesleri geldi. Çatışma başladıktan yarım saat sonra 2 skorsky helikopteri ve 4 panzer ile asker sevkıyatı başladı. 4 helikopter gelip gidiyordu, her biri her seferde 12-13’şer asker bırakıyordu hakim yerlere.2 skorsky helikopterleri sürekli asker getirip indiriyordu. 2 kopra helikopterleri bunların güvenliğini sağlıyordu, bir yandan da çatışma bölgesine ve sağa sola ateş açıyorlardı” dedi.

Helikopterlerin köyün 50 metre yakınına asker indirdiğini söyleyen görgü tanığı helikopterlerin askerleri indirirken bir yanda da sarı, kırmızı ve mavi renkte duman çıkaran sis bombasına benzer bombalar attığını ifade etti. Çatışma bölgesine yoğun olarak atılan bombaların düştüğü yerin tutuştuğunu ve bir anda birçok noktada yangın başladığını söyleyen görgü tanığı “Askerler köylülerin çıkan yangınları sündürmesine izin vermiyorlardı. Her taraf yanıyordu. Bu sabah kadar dün çıkan yangınlar devam ediyor. Bu sabah köylüler bir kısmını söndürdü” dedi.

Öte yandan çatışmanın üzerinden bir gün geçmesine rağmen bölgede halen sıkı bir askeri abuka uygulanıyor. Yetkililer dışında çatışma alanına kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Hiç yorum yok: