10 Temmuz 2011 Pazar

Çatı Partisi İçin Temas Grubu Oluşturuldu


BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Çatı Partisi çalışmalarını hızlandırmak amacıyla muhalif gruplarla görüşmeler yapan bir "temas grubu" oluşturduklarını açıkladı. Kürkçü, "Çatı Partisi konusunda ayakları yere basan son derece hayati olan bir yürüyüşe şekil vereceğiz" dedi.

İstanbul Kadıköy'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bileşenleri ve destekçileri, seçim sonrası yaşanan güncel siyasi gelişmeleri tartışmak amacıyla BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün katılımıyla Kazım Koyuncu Kültür Merkezi'nde toplantı düzenledi. Toplantıda ilk sözü alan blok bileşenlerinden BDP Kadıköy İlçe Başkanı Atilla Özdoğan, seçim öncesi başlattıkları çalışmaların seçim sonrasında da devam ettiğini belirterek, "Bizim bir görevimiz var. O da Kürt sorununun çözümünün onurlu barışa evirilmesinde gereken iradeyi göstermek. Sorunun çözümü şart ve elzemdir. Bizim bunu görmemiz ve buna göre davranış göstermemiz, mücadele etmemiz gereklidir" dedi. Özdoğan'ın ardından söz alan yine blok destekçilerinden Dicle Öztürk, blokla ilgili süren çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Toplantıya katılanların görüşlerini aktarmasının ardından sözü alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bloğun sadece bir seçim ittifakı olmadığına dikkat çekerek, bloğun önemli bileşeni olan BDP'nin birçok konuyu içine sindirmiş bir parti olduğunu söyledi. "Çatı Partisi konusunda ayakları yere basan son derece hayati olan bir yürüyüşe şekil vereceğiz" diyen Kürkçü, Türk ve Kürt sosyalistlerin ilk defa böyle büyük bir ittifak içinde olduğunu söyledi.

Kürkçü, Çatı Partisi çalışmaları için bir "temas grubu" oluşturduklarını açıkladı. Bu grubun sosyalist ve muhaliflerle bir araya gelerek, ittifak içine davet edeceği bilgisini aktaran Kürkçü, "Sosyalistler ve Kürt özgürlük hareketi emek ekseninde bir araya geldi. Bu bizler için, hayatın yeniden şekillenmesinde büyük bir fırsat. Yeni anayasa çalışmaları var. Bu anayasa yapımında bizim için büyük bir fırsat" dedi.

Kürt Özgürlük Hareketi'nin devrim tarihinde önemli yeri olduğuna ve ciddi bir disiplin içinde çalıştıklarına işaret eden Kürkçü, devrimi düşleyen herkesin özgürlük mücadelesi veren Kürtlerden öğreneceği çok şey olduğunu söyledi. "Yeni bir devrimci dönem başlıyor. Her demokratik gücün kendisini yeniden var edeceği devrimci bir süreç" diyen Kürkçü, konuşmasını "Yaşasın hakların kardeşliği. Yaşasın devrim ve sosyalizm. An azadi an azadi" sloganlarıyla bitirdi. Kürkçü'nün konuşması dakikalarca alkışlandı.


Hiç yorum yok: