12 Haziran 2011 Pazar

Bingöl'de Seçime AKP Müdahalesi

 
Bingöl'de birçok bölgede yaşanan seçim ihlalleri, Bloğun Bingöl Adayı İdris Baluken'in müşahitleri tarafından engellenirken, Kiğı İlçesi'nde ise muhtar ve oğlunun saldırısına uğrayan blok müşahidi ağır yaralandı. AKP Bingöl Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz'ın köyü Şaban Köyü'nde de karakol komutanı sandık başında oturarak tüm oyları açık kullandırttı. Olaya tanıklık eden İngiliz heyet tutanak tuttu.

Bingöl'de birçok bölgede AKP'nin toplu ve açık oy kullanımı noktasındaki baskıları Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı İdris Baluken'in müşahitleri tarafından engellendi. Bunun üzerine AKP'liler birçok bölgede müşahitlere saldırdı. Servi YİBO'da 1051-1052-1053-1054 nolu sandıklarda görevli müşahitler ölümle tehdit edildi. Konuya ilişkin olarak avukatlar Genç İlçe Seçim Kurulu Başkanı ile bir görüşme yaptı. Genç İlçesi'nde bulunan İngiliz heyeti de hakim ile görüştükten sonra Servi'ye hareket eti.

‘KAFALARINI KIRIN ATIN DIŞARI’ TEHDİDİ

Genç İlçe Seçim Kurulu Başkanı, köyde olmayanların yerine oy kullananlar hakkında dava açacağını söyledi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a telefon açan Kardeşler Köyü AKP sandık görevlisinin, "Biz açık oy kullanmak istiyoruz. Bağımsız müşahitler izin vermiyor" dediği iddia edildi. Yılmaz'ın korumasının da AKP görevlisine "Kafalarını kırın atın dışarı" dediği, bu görüşmeye de Bingöl merkezde çok sayıda vatandaşın tanık olduğu ileri sürüldü.

Bingöl merkez Vali Güner İlköğretim Okulu'nun sandıklarının bulunduğu tüm sınıfların kapılarının polisler tarafından tutulduğu öğrenilirken, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cihan Aydın okula giderek yetkililerle görüştü.

Bingöl'e bağlı Ilıcalar Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Gıyasettin Koçiya'nın da, Uzundere İlköğretim Okulu bahçesinde oy kullanmaya gelen tüm seçmenleri kenara çekerek, AKP'ye oy verilmesi uyarısında bulunduğu iddia edildi. Konuya ilişkin seçmenler bloğun kriz merkezini arayarak şikayette bulundu.

BLOK MÜŞAHİDİNE SALDIRI

Öte yandan Kiğı İlçesi Kadıköy İlköğretim Okulu'nda 1021 nolu sandıkta görevli Blok müşahidi Yunus Görbey'e, Güney Ağıl Köyü Muhtarı Murat Yaman ve oğlu saldırdı. Kafasından darbe alan Yunus Görbey yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KARAKOL KOMUTANI AÇIK OY KULLANDIRTTI

AKP Bingöl Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz'ın köyü Şaban'da ise karakol komutanının sandık başında oturarak tüm oyları açık kullandırdığı ileri sürüldü. Olaya tanıklık eden İngiliz heyeti ise tutanak tuttu.

Hiç yorum yok: