2 Nisan 2011 Cumartesi

Ismarlama Suikastler


Radikal gazetesi Mehmet “Metiner’e suikast hazırlığı” haberini patlattığında bunun uydurma bir şey olduğunu anlamıştım. Mehmet Metiner ile ilgili her şey uydurmadır. En çok Cuma günleri milleti tongaya düşürür. Tarzı şöyledir:
 
“Başbakanla Cuma namazına gidiyorum. Bir isteğin varsa söyle ileteyim!”
 
Hatırlarsanız Yaşar Kaya’dan bu tarzla bir mektup almış, Star Gazetesindeki köşesinde yayınlamıştı. DEHAP’tan yeni ayrıldığı dönemlerde merhabamız vardı. Beni de bu şekilde düşürmek istemiş, “Başbakana Kürdistan talebimizi” ilet demiştim.
 
Türk ve Kürt alt kültür buluşmasının her türlü numara ve yalan içeren bu kişisi için Ahmet Altan “cahş” demişti. Ahmet Altan bir Kürde “çahş” demişse varın gerisini siz düşünün.
 
Mehmet Metiner’e suikast hazırlığı içindeyken yakalandığı söylenen 18 yaşındaki Bitlisli Kutbettin Güllü’nün cezaevinden gönderdiği mektup yayınlandı, okudunuz. Okumadınızsa, aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
 
http://rojevakurdistan.com/turkce/index.php?option=com_content&view=article&id=1415:suikast-plannn-perde-arkas&catid=46:syaset&Itemid=106
 
Zavallı Kürt çocuğu, neler yaşatmışlar neler!
 
Ama ben romancıyım, ısmarlama suikast planlarının hikayesini tahmin edebilirim. Hikaye şöyle gelişir:
 
Fethullahçı polis amiriyle Mehmet Metiner karşılaşırlar. Mehmet Metiner sorar:
 
“Nasılsın amirim?”
 
“İyilik Mehmet Bey, ne olsun! Vatanın birliği ve bütünlüğü yolunda mesaimiz sürüyor. Teşkilatımızdan bir arzunuz, bir isteğiniz var mı?”
 
“Sağ olun,” der Mehmet Metiner. “Bölücü terör örgütünden tehditler alıyorum. Bunu bir işleme koysanız!”
 
Polis amiri biraz düşünür ve sorar:
 
“Suikastçi Kandil’den mi gelmiş olsun?”
 
“Tehdit oradan,” der Mehmet Metiner. “Soruşturmanın böylesi vatanın birliği ve bütünlüğü için de iyidir.”
 
Bu ara amirin telsizi girer devreye. Telsiz zaten hep açıktır. Tabii telsiz konuşmaları karşılıklı konuşmalar gibi kolay anlaşılmaz:
 
“Kartal 1’den Kartal 2’ye… Cemaat hakkında kötü şeyler yazan o yer tamamdır amirim.”
 
Vaktinden önce kırlaşmış saç ve sakalıyla Mehmet Metiner cin gözleriyle öyle bakıp durmaktadır:
 
“Suikast haberi nerede çıkacak?” diye sorar.
 
Amir, anasının gözü:
 
“O işi bize bırakın,” der.
 
Haber bir gün sonra Radikal gazetesinde patlar. Oral Çalışlar, Hasan Cemal, Cengiz Çandar sorgusuz sualsiz suikast girişimini kınarlar. Desteğini AKP’ye, nefretini PKK’ye, “Bağımsız Kürdistan!” söylemini çok az insanın okuduğu internet sitelerine düşüren uyanık Kürtler Türk televizyonlarının soytarıya çevirdiği kişiler için uydurulmuş suikast planlarına karşı dayanışma kampanyaları başlatırlar… İmzalar elden ele dolaşır. Bir görevi daha yerine getirmiş olmakla herkes mutludur. Rehavet içinde gerinmektedirler.
 
Bu ara 18 yaşındaki uyduruk suikast kurbanı Kürt çocuğu hücrede beton dişlemektedir, ama bu durum kimse için önemli değildir…
 
Bir başka suikast planı haberinde buluşuncaya kadar hoşca kalın sevgili arkadaşlarım…
 
bildiricihasan@hotmail.com
Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir 

Hiç yorum yok: