24 Mart 2011 Perşembe

'Panzer benimdir, inmiyorum...'


Polis panzere çıkıp konuşma yapan Baydemir'i uyardı. Baydemir ise, "Bu panzer bizim vergilerimizle alınıyor. Nasıl belediye aracı benimse, bu panzer de benimdir. Ben inmiyorum' dedi.

BDP ve DTK tarafından başlatılan sivil itaatsizlik eyleminde polis barikatının önünde duran kitleye polis panzeri üzerinden hitap eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir "Halktan korkmayın. Kaadafi'nin akıbetinden korkun. Bizim buradaki polisle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Ankara ile. Ankara çözüme gelecek" dedi.

Baydemir konuşma yapacağı sırada panzerin hareket etmesi, kitlede büyük bir tepkiye neden oldu. Polis panzeri üzerinde Baydemir de zafer işareti yaparak polisin tutumuna tepki gösterdi. Panzerin ilerlemesi üzerine kitlede polisin arkasından giderek polis barikatını aşmaya çalıştı.

Panzere çıkıp konuşma yapan Baydemir'i polis inmesi için uyardı. Baydemir’e, "Lütfen devletin panzeri üzerinden iner misiniz" diyen polise Baydemir, "Bu panzer bizim vergilerimizle alınıyor. Nasıl belediye aracı benimse, bu panzer de benimdir. Ben buradan inmiyorum" yanıtını verdi.

Panzerin üzerinde yaklaşık 5 dakika kalan Baydemir, panzerin hareket etmesiyle birlikte dengesini kaybetti. Baydemir’in bir anlık düşme tehlikesi geçirmesi üzerine buradaki kalabalık, polisle tartışmaya başladı. Bu duruma sinirlenen Başkan Baydemir, panzerden atlayarak aşağı indi.

İLGİNÇ DİYALOGLAR

Oturma eylemi sırasında, bölgedeki görevli polis ile merkez arasında telsizden ilginç bir diyalog geçti.

''- Merkez! Belediye Başkanı Osman Baydemir, panzerimizin üzerine çıktı. Ne yapalım? İzin verelim mi müdahale mi edelim?"

"- Panzerin üzerinde ne işi var?"

"- Ne yapalım çıktı işte"

"- Üzerinde oturuyor şu anda hareket yapıyor"

"- Osman Baydemir, panzerin üzerinde oturuyor"

"- Şu anda üzerinden indi, durum normal."

ÇÖZÜMÜ HAYKIRIYORUZ

Ardından Panzerin üzerinden inerek konuşma yapan Baydemir, şunları belirtti:

"Bütün dünya ve Ankara bilsin ki bu duruş BDP ve DTK'nın ortak çağrısı ve duruşudur. Temenni ediyorum ki Türkiye'de demokrasi lehine, çözüm lehine yeni bir sayfa açacaktır. Tek taş, sopa, molotof yok bizde. Burada yüreğimizle, çığlığımızla, çözümü haykırıyoruz. Hala barikat açılmış değil. Bizim buradaki polisle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Ankara ile, Ankara çözüme gelecek. Bu eylemin bir anlamı dağdaki tek bir gerillanın yaşamını yitirmemesidir. Diğer anlamı da tek bir askerin ve polisin yaşamını yitirmemesidir. Çözüm halkın gücüyle gerçekleşsin diye buradayız. Kafamızı yarsalar bile şiddet kullanmayacağız. Metanet ve kararlığımızla barış ve çözüme giden kapıyı mutlaka açacağız. Bugün, yarın, öbür gün çözüm oluncaya kadar buradayız. Halktan korkmayın. Kaadafi'nin akıbetinden korkun."

Hiç yorum yok: