24 Aralık 2010 Cuma

Ankara’da BDP’yi Kapatma Zirvesi

Bir süre önce DTK’nin Amed’te yaptığı Demokratik Özerklik Çalıştayı ardından Demokratik Özerklik ve Kürdistan’da iki dilli yaşam gündeme girdi ve çok tartışıldı.
Bir süre önce DTK’nin Amed’te yaptığı Demokratik Özerklik Çalıştayı ardından Demokratik Özerklik ve Kürdistan’da iki dilli yaşam gündeme girdi ve çok tartışıldı. Türk devlet yetkilileri tarafından buna karşı BDP’yi ve legal Kürt siyasetini hedef gösteren açıklamalar oldu. Bu açıklamalar başta TC Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin olmak Türk genelkurmay başkanlığı tarafından eş güdümlü yapıldı. Açıklamalarda BDP ve Kürt legal demokratik siyasetinin temsilcileri açık bir biçimde tehdit edilirken aynı zamanda TC Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına BDP’nin kapatılması sürecini başlatma talimatı verildi. Açıklamaların hemen ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesi de tesadüf olmayıp bu talimatın gereğiydi.

ÖNCE BDP’NİN KAPATILMASI ZEMİNİ HAZIRLANDI

Türk basını Diyarbakır’daki Demokratik Özerklik Çalıştayının sonuçlarını bilinçli saptırarak işleyip kamuoyunu yönlendirme faaliyeti yürüttü. Burada basının yaptığı, sadece kendisine verilen manipülasyon görevini yerine getirmekti. Çünkü bir merkezden yönlendirme amaçlı başlatılan süreç BDP şahsından Kürt demokratik legal siyasetini bastırmanın zeminin oluşturmayı amaçlıyordu. Şimdi de Ankara’da bu çerçevede TC Başbakanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve daha pek çok bakan ve kurum temsilcisinin katıldığı bir zirve yapıldı. Bugün 14.40’da başlayan Terör zirvesi adı altındaki zirve, özünde Kürt legal demokratik siyasetin tasfiye zirvesidir.  

ZİRVE BDP’Yİ KAPATMANIN RESMİ KARAR AŞAMASIDIR

AKP’ye yakın bir haber kaynağımızdan edinilen bilgiye göre; ‘Ankara’da hiç gündemde yokken sürpriz bir biçimde yapılan bu zirve tesadüf eseri olmayıp BDP’yi kapatmanın resmi karar altına alma aşamasını oluşturmaktadır. Yine bu kaynağın aktardıklarına göre BDP kapatılarak Kürt legal demokratik hareketine büyük bir darbe vurulmak isteniyor.’

Artım Roni

Hiç yorum yok: