12 Ağustos 2010 Perşembe

Jeopolitik Camii!


Iğdır merkezde 2005 yılında yapımına başlanan ve Ermenistan'dan da görülen Merkez Camii'nin kubbesine yıldırıma karşı paratoner yerine Türk bayrağı takıldı. Müftülük ise internet sitesinde de camiye ilişkin, 'Camimizin coğrafi konumu çok büyük öneme haizdir. Sınırda bulunduğu için Ermenistan'dan da görünmektedir' diyerek ilginç ibarelere yer verdi.

Minareden ırkçı propaganda

Iğdır merkezde Iğdır Müftülüğü tarafından cemaatin ihtiyacı doğrultusunda 2005 yılından itibaren 2 bin 150 metrekare alan üzerine yapımına başlanan ve Ermenistan'dan da görüldüğü belirtilen Merkez Camii'nin kubbesine yıldırımdan korunması için paratoner yerine Türk bayrağı takıldı. Müftülük internet sitesinde camiye ilişkin, 'Iğdır merkez camimizin bu ihtişamlı özelliklerinin yanında coğrafi konumu da çok büyük öneme haizdir. Konum itibarıyla sınırda bulunduğu için Ermenistan'dan da görünmektedir' şeklinde ilginç ibarelere yer verildi.

5 YILDIR BİTMEDİ

Iğdır Müftülüğü tarafından yapımına 2005 yılında başlanan Merkez Camii'nin inşaatı halen devam ediyor. 2 bin 150 metrekare alan üzerine temeli atılan ve 10 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği belirtilen Merkez Camii, büyük bir kubbe etrafında dört küçük yarım kubbesi bulunan, ayrıca dört büyük minarenin de dikileceği büyük bir inşaat. Yapımı devam eden caminin Ermenistan'dan görülebildiği de belirtiliyor. Müftülük tarafından yapılan caminin kubbesine yıldırım ve şimşeklerden korunmak için paratoner takılması gerekirken, müftülük sitesinde 'Ermenistan'dan da görünmektedir' denilen caminin kubbesine Türk bayrağı asıldı.

ART NİYET YOKMUŞ!

Iğdır Müftülüğü'nün resmi internet sitesinde caminin yapımına yardım toplayabilmek için yayınladığı yardım metninde de caminin yapıldığı yerin coğrafi konumuna dikkat çekilerek, şu cümlelere yer veriliyor: 'Iğdır merkez camimizin bu ihtişamlı özelliklerinin yanında coğrafi konumu da çok büyük öneme haizdir. Konum itibarıyla sınırda bulunduğu için Ermenistan'dan da görünmektedir... Bu topraklara atılan Müslümanların imzası ve İslam'ın simgesi niteliği taşımaktadır.' Konuya ilişkin görüşlerine başvurduğumuz Iğdır İl Müftüsü Nuri Değirmenci, sitede belirtilen Ermenistan ile ilgili kısmın doğru olduğunu, bunu yazarken bir art niyet taşımadıklarını iddia etti. Değirmenci, Iğdır'ın vatanın bir toprağı olduğundan beri ilk defa böyle bir cami gördüğünü ve bunun da İslamiyet'in nişanesi olduğunu söyledi. Müftü Değirmenci, cami kubbesine paratoner yerine bayrak takılmasına da 'geçmişten gelen bir addettir' dedi.

Salih SERTKAL
IĞDIR - DİHA

Hiç yorum yok: