4 Temmuz 2010 Pazar

Türk Cehennemi

Türk Siyasi sisteminde Kürtlere yaşam hakkı yoktur. Buna Itiraz eden ağır yaptırımlarla karşılaşır. Türk devletinin Kürtlere reva gördüğü her şey, Türk usulü cehennemdir.
Yüzyıllardır Türk zulmü altında yaşayan Kürtler, bir süredir Türk devletine cehennemin ne olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Türk devleti şaşkın, uyduruk açılımlarını da paydos etti. Esasında Türk devletinin yaptığı, alavere, dalavere Kürt Memet yine nöbete, olacaktı.
Fakat Kürt hareketi uyanık davrandı, Türk devletinin sorunu halının altına süpürme hamlesini boşa çıkarttı. Bu nedenle sistem büyük bir bozgun yaşıyor.
Son yarım yıldır Kürt hareketi inisiyatifi ele almış görünüyor. Türk siyasi sistemi tavrını, Kürt hareketinin pozisyonuna göre belirliyor. Hareket kitleselleşmiş. Kitleselleşmiş bir hareketle baş etmenin artık olanağı bulunmuyor.
Türk ordusu PKK ile giriştiği savaşta başarısız. Kendine güvenen gerilla ordusunun savaş kapasitesi artmış durumda. Gerillanın Kürt toplumu üzerinde etkisi yüksek. Kürt halkı için gerilla bir güvence... Halk böyle bakıyor ve buna yürekten inanıyor.
Türk sistemi Kürde karşı sadece asker ve polisi kullanmıyor.  Basını da en ince detayına kadar kullanıyor. Türk sisyasal sistemi basınla el ele Kürde karşı iftira ve yalan kampanyaları düzenliyor. Bu yalan kampanyalarından dolayıdır ki, Türk şehirlerinde yaşayan Kürtler, ağır bir ırkçı baskı altında tutuluyor. Bir yalan, bir dedikodu, bir telefon mesajıyla ırkçı grühlar polis korumasında Kürt evlerine doğru saldıraya geçiyor.  Bunda amaç Kürtleri yıldırmak, kaçırtmak veya kontrol altında tutabilecek belli alanlarda toplamak. Kürt toplumunun, özellikle Kürt hareketinin bu ırkçı kuşatmaya karşı tedbirli olması ve özsavunma anlayışını geliştirmesi gerekiyor. Çünkü katliam ve saldırı Türk ırkçılarının en belirgin karakteridir.
İlginç bir gelişme var, o da şu: Şimdi ve veya bir süre önce Türk şehirlerine göç eden Kürtler, artık nüfus kayıtlarını yaşadıkları Türk şehirlerine alamıyorlar. Yani siz Erzincan Kürt bölgesinden yıllar önce göç etmişseniz, nüfus kayıdınızı yaşadığınız yer olan İstanbul'a alamıyorsunuz. Yasak konmuştur.
Kürt hareketi, Türk cehennem sistemiyle mücadelesini amansız sürdürmek zorundadadır. Bu işin ortası ve geri çekilmesi olamaz. İyi bir ivme yakalanmıştır. Bu ivme kararlıca sürdürülmelidir. Çünkü taşlar yerinden oynamıştır. O taşlar eski yerine oturtmak artık olanaklı değildir.
devranasmen@hotmail.com

Hiç yorum yok: