10 Nisan 2010 Cumartesi

ABD'deki Kayıp Göçmenler

ABD, Göçmenlik Bürosu ve Gümrük Muhafazası (ICE), 350 birimde yürütülen ve çoğunlukla yerel hapishaneler veya özel şirketler tarafından işletilen bir gözaltı sisteme sahip.

Tutukluların kaderleriyle ilgili raporlar, federal hükümetin velayeti altında bulunan göçmenlerin, sistematik olarak ihmal ve istismar edildiklerini gösteriyor.

Buralarda tecavüz kurbanı kadınlar var. Ayrıca bu kadınların gözaltı süresince kürtaj olmalarına izin verilmiyor. Hamile kadınlar doğum anında bağlanıyor ve henüz anne sütüne ihtiyacı olan bebekler annelerinden alınıyor.

Beş yıllık bir zaman dilimi içinde, ICE’nin gözetimi altında bulunan 100’den fazla tutuklu göçmen hayatını kaybetti. Bu ölüm olayları, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin gazetecileri ve araştırmacı gazeteciler tarafından açığa çıkarıldı. Ekvadorlu bir tutuklu, Göçmenlik Bürosu yetkilileri tarafından New York’taki Rikers Island cezaevinden nakledildikten sonra öldü. Sık sık, ICE’nin kaçaklar bölümündeki kayıtlara işlenmeyen tutuklular kaybolmakta.

Hiç yorum yok: